Tarta cu mere si nuca

de T I M E A in Torturi, 22 Mai 2012 | 2817 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • - 3 oua
  • - 200 gr zahar
  • - 140 gr faina
  • - 11 linguri apa
  • - 1/2 lingurita praf de copt
  • Pt umplutura:
  • - 4-5 mere
  • - zeama de la 1/2 lamaie
  • - 100 gr nuca macinata
  • - 100 gr gem de capsuni
  • Pt uns tava am folosit margarina rama si 2 linguri pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si nuca:

Miezul de nuca il amestecam cu gemul.


Spalam si curatam merele si le taiem in 4, apoi le stropim cu zeama de lamaie pt a nu se oxida.


Merele le asezam in tava unsa cu margarina si tapetata pe fund cu pesmet (eu am folosit o tava de 26 cm). Peste fiecare bucata de mar asezam o lingurita din compozitia de nuca.


pt blat: batem ouale intregi spuma timp de 7-8 minute, adaugam apoi zaharul mixand in continuare. Adaugam pe rand cele 11 linguri de apa si la final adaugam faina amestecata cu praful de copt amestecand cu o spatula, usor pana se incorporeaza bine faina.


Turnam compozitia peste mere si dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 40 min.


Dupa ce o scoatem din cuptor lasam 3-4 minute sa se raceasca deasupra apoi rasturnam pe o farfurie.


Se poate servi calda, simpla sau cu zahar pudra.


E delicioasa oricum.


Reteta am luat-o de la Roze si am facut doar mici modificari nesemnificative.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

T I M E A 1

23.05.2012, 21:53

Ina & Simona ma bucur ca va place...dar nu mai este simona

mirela0911 1

23.05.2012, 22:25

Ce tarta delicioasa!

T I M E A 1

23.05.2012, 23:03

mirela multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, pere si mascarpone