Tort stelist

de laura_n in Torturi, 12 Oct 2012 | 4490 vizualizari

 

In spiritul meciului spre calificare (:)))))) postez un tort stelist :P

Tortul a fost facut pt un pusti de 11 ani, fan stelist;)

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 6 oua
  • 12 lg faina
  • 12 lg zahar brut
  • seminte vanilie
  • 200 ml suc de sfecla/ colorant
  • pt crema
  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr ciocolata alba
  • 100 gr merisoare confiate
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 gr zahar pudra
  • seminte vanilie
  • 800 ml compot capsuni pentru insiropat
  • 200 gr unt nesarat pt glazura
  • 50 gr zahar pudra pt glazura
  • 600 gr pasta de zahar
  • nuca cocos colorata verde
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stelist:

Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare mai intensa se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare.


Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min, dupa care se scoate si se lasa la racit.


Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, se bate smantana pana devine frisca.


Dupa ce s-a mai racit ciocolata, se amesteca cu mascarpone, oprind putina ciocolata topita (cam un sfert din cantitate). Se adauga si zaharul si mai mixam un pic, apoi se incorporeaza frisca in crema. La sfarsit, se adauga si merisoarele si se amesteca. Se da crema la frigider pentru o jumatate de ora.


Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 3 straturi.


In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se toarna cu lingura la intamplare urme de ciocolata alba, se asaza un strat de crema, alt strat de blat insiropat, alt strat de ciocolata alba, alt strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul blat insiropat. Avem grija sa pastram un pic de ciocolata alba pentru glazura de pe tort.


Untul moale se mixeaza cu zaharul si se adauga apoi si restul de ciocolata alba. Obtinem o glazura cremoasa cu care imbracam tortul, dupa care dam la frigider. Crema de unt se intareste si putem imbraca tortul in pasta.


Tortul a fost decorat si cu gazon din nuca de cocos verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stelist" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Lia_ 1

01.10.2013, 14:30

ma bucur ca nu pui accent numai pe aspect ci este si o combinatie foarte gustoasa. bravo

laura_n 1

01.10.2013, 14:41

Lia, gustul trebuie sa primeze multumesc de aprecieri

MOKUSKA 1

21.07.2014, 14:49

delicios!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone si piersici