Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

de diaconta in Torturi, 6 Dec 2016 | 2663 vizualizari

 

Cu câteva zile în urmă, am aniversat-o pe Mama. Ca de fiecare dată, mă străduiesc să-i pregătesc un tort care sa fie pe gustul ei. Se pare că am reuşit, tortul acesta a fost foarte apreciat de ea, dar şi de toţi cei care l-au gustat.
Aromele si texturile s-au îmbinat perfect, o armonie de gusturi.
Cel mai mult, mi-a plăcut jeleul de zmeura, de un roşu intens, cu un luciu minunat.
Sper să reuşesc să-i mai pregătesc multe torturi minunate mamei mele.
 La mulţi ani Mama!!!
 La mulţi ani şi celor care-şi aniversează onomastica de Sf. Nicolae.

 

INGREDIENTE

Blat(pentru 2 blaturi în tava de 28 cm):

  • 6 oua
  • 180 g zahar
  • 180 g faina
  • vanilie
  • coaja de lamâie
  • sare

Mousse de zmeura si mascarpone:

  • 300 g zmeura
  • 100 g zahar tos
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smântâna pentru frisca
  • 10 g gelatina foi

Mousse de piersici si mascarpone:

  • 1 borcan cu piersici din compot
  • 300 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 10 g gelatina foi
  • 300 ml smântâna pentru frisca

Sirop:

  • 200 ml apa
  • 3 linguri zahar
  • zeama de lamâie

Jeleu de zmeura:

  • 300 g zmeura
  • 3 linguri zahar
  • 10 g gelatina foi

Crema de mascarpone:

  • 300 g mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 300 ml smântâna pentru frisca
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici:

Blat tort:


Pentru cele doua blaturi, am folosit reteta mea de pandispan, o reteta foarte simpla si care a fost întotdeauna potrivita pentru un tort.


Am preferat sa coc doua blaturi, în loc sa fac unul si apoi sa-l tai. Am avut astfel, doua suprafete perfect plane.


Am mixat cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare, pâna ce s-au deschis la culoare si si-au triplat volumul. La final, trebuie sa fie precum o crema în care paletele mixerului lasa urme.


In acest moment, am adaugat faina în doua reprize, amestecând usor cu o paleta.


Am pus si aromele.


Am pus compozitia într-o forma de tort, pe fundul careia am pus hârtie de copt, iar peretii i-am uns cu unt si am presarat faina.


Am pus la cuptor la 180 de grade C, pentru 20 de minute.


L-am mai lasat putin în cuptor, apoi l-am scos pe un gratar sa se raceasca complet.


La fel am procedat si cu cel de-al doilea blat.


Mousse de zmeura si mascarpone:


Am pus foile de gelatina sa se hidrateze în apa rece. Avem nevoie de apa, cât sa acopere bine foile de gelatina.


Am pasat zmeura în blender, apoi am trecut-o prin sita, pentru a elimina semintele.Am adaugat zaharul, apoi am pus vasul pe foc. Când amestecul a fost fierbinte (fara a fierbe), am luat vasul deoparte, am scurs foile de gelatina si le-am pus peste zmeura. Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit. Am lasat amestecul sa se raceasca foarte bine.


De fapt, eu am pregatit zmeura si pentru crema si pentru jeleu în acelasi timp, apoi am împartit-o.


Am mixat smântâna si am lasat-o la frigider.


Am mixat crema mascarpone, apoi am adaugat treptat zmeura.


Am încorporat apoi usor si frisca, cu ajutorul unei palete.


Intr-o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm, am pus folie, apoi am turnat crema de zmeura. Am pus si zmeura prin crema.


Am lasat la frigider sa se întareasca foarte bine.


Sirop:


Pentru sirop, am fiert toate ingredientele si l-am lasat sa se raceasca.


Mousse de piersici si mascarpone:


Am pus gelatina la hidratat în apa rece.


Piersicile le-am pasat cu blenderul, apoi am înfierbântat compozitia si am pus gelatina scursa de apa. Când gelatina s-a dizolvat, am lasat amestecul sa se raceasca.


Am mixat smântâna si am lasat-o la rece.


Am mixat mascarponele cu zaharul pudra, apoi am adaugat piersicile, dupa care am încorporat si frisca, cu ajutorul unei palete.


Am lasat crema la frigider pâna ce am asamblat tortul.


Am asezat primul blat pe un platou, cu partea care a fost deasupra, în jos.


L-am însiropat foarte bine.


Peste blat, am pus un strat subtire de crema, apoi, la mijloc, am pus mousse-ul de zmeura si mascarpone.


Pentru ca nu am un inel reglabil, mi-am confectionat un perete pentru tortul meu.


De jur împrejurul cremei de zmeura, am pus crema de piersici, apoi am acoperit si deasupra acesteia cu un strat subtire. Am pus câteva felii de piersica si coacaze rosii pentru a crea un contrast placut.


Am asezat deasupra cel de-al doilea blat pe care l-am însiropat.


L-am asezat la fel ca si primul blat, cu partea de deasupra, în jos.


Peste blat, am pus un strat subtire de crema, astfel jeleul va avea o culoare mai intensa.


Am pus tortul la frigider cât am pregatit jeleul de zmeura.


Am hidratat gelatina în apa rece.


Am pasat zmeura în blender, am trecut-o prin sita, pentru a elimina semintele. Am adaugat zaharul, am pus vasul pe foc, când s-a înfierbântat, am luat de pe foc si am pus gelatina scursa de apa.


Când jeleul s-a racorit, l-am turnat peste tort.


L-am lasat peste noapte la frigider.


A doua zi am pregatit crema cu care l-am ornat.


Am mixat smântâna pentru frisca.


Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra, apoi am adaugat frisca.


Cu aceasta crema am ornat tortul.


Se lasa tortul la frigider înca câteva ore,pâna ce toate cremele vor fi perfect închegate si se va putea taia frumos.


S-aveţi pofta!!!!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

noiinbucatarie 1

27.12.2016, 12:47

DanyBuda 1

28.02.2017, 23:30

Am avut parte de toate.NOTA 10 SAU 3 CUTITE😄😄😄

diaconta 1

02.03.2017, 16:26

Multumesc Dany

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu - reteta clasica