Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata

de AndrutzaP in Torturi, 23 Mai 2016 | 1574 vizualizari

 

   Acest tort l-am facut cu mare dragoste pentru tatal meu, pe care il cheama Constantin. Am cautat sa fie un tort special, nu exagerat de dulce si cu un strop de ciocolata.
   Ideea de a asambla tortul asa am luat-o de la un tort cumparat (habar nu am cum se numeste).
   A fost foarteee bun, racoritor si pe placul tatalui meu.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar pudra
  • 3 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • 1 pliculet praf de copt
  • Ganache de ciocolata
  • 300 g ciocolata (eu am folosit 180 g ciocolata amaruie si 120 g ciocolata cu lapte)
  • 300 ml frisca lichida
  • 50 g unt cu 82% grasime
  • Crema mascarpone
  • 500 ml frisca lichida
  • 500 g mascarpone
  • 200 gr zahar pudra
  • 3 plicuri gelatina
  • 250 gr zmeura
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • Glazura
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • 40 g unt
  • Decor
  • 200 g ciocolata amaruie
  • capsuni
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata:

Blat


Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea pana devin lucioase.


Galbenusurile se mixeaza separat cu uleiul si esenta de rom(dupa gust). Emulsia de galbenusuri se incorporeaza in albusuri, usor, la viteza mica a mixerului.


Faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao se incorporeaza usor, cu o spatula in compozitia de oua.


Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana blatul devine ferm si trece testul scobitorii.


Se scoate pe un gratar si se lasa la racit.


Ganache-ul de ciocolata


Frisca lichida se pune la incalzit intr-o craticioara, la foc mic. Cand ajunge la punctul de fierbere ( fara a fierbe insa) se adauga ciocolata maruntita si se amesteca energic. Continuati sa amestecati pana crema devine omogena si se topeste foarte bine toata ciocolata. Adaugati untul si omogenizati bine. Crema se lasa la racit complet, apoi se da la congelator pentru circa 1h, sau pana se "leaga bine". Se scoate din congelator si se mixeaza pana devine pufoasa.


Crema de mascarpone cu zmeura


Se mixeaza mascarponele cu zaharul pudra pana devine o crema omogena.


Frisca se bate pana devine ferma si apoi se incorporeaza in crema de mascarpone.


Gelatina se prepara conform indicatiilor si se adauga in crema. Se incorporeaza si zmeura si se omogenizeaza.


Asamblare


Blatul se taie in 3 parti egale. Se aseaza primul blat, se insiropeaza si apoi se aseaza ganache-ul de ciocolata. Se aseaza si ce-l de-al doilea blat, se insiropeaza si se aseaza crema de mascarpone cu zmeura. La sfarsit se aseaza si ce-l de-al treilea blat.


Se da la frigider peste noapte (sau 2-3 ore) si apoi se orneaza.


Glazura se pregateste astfel:


Se pune frisca lichida la inclazit, cand atinge punctul de fierbere se adauga ciocolata si se amesteca energic pana devine omogena.


Se acopera cu glazura si se orneaza dupa preferinta, imaginatie!


Sa aveti pofta!


 

TIPS-URI

1

Blatul de tort este pentru o tava de 24 cm, dar pentru ca eu am vrut un blat mai subtire, am optat pentru o tava de 26 cm.

2

Ganache-ul de ciocolata este putin in comparatie cu crema de mascarpone pentru ca eu am vrut sa pastrez aceste proportii si sa am mai mult de 45% crema de mascarpone. Puteti schimba proportiile dupa dorinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

merisor 1

24.05.2016, 07:17

Ce bunatate de tort ai facut!

noiinbucatarie 1

23.03.2017, 12:59

dantes 1

24.03.2017, 06:32

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort ciocolata si mascarpone