Desert tort Unicorn cu crema de zmeura si crema de ciocolata cu cirese

de mirela0911 in Torturi, 8 Iul 2018 | 723 vizualizari

 

Nu e cel mai perfect unicorn, nu am vrut nici sa-l decorez in pasta de zahar (pentru ca nu ne place, doar urechile si cornul le-am modelat din pasta de zahar dar nu s-au mancat), dar a fost o mare surpriza pentru sarbatorita (nu stia ce-i fac, nici nu am vrut sa-i spun) si tortul a fost tare bun!  

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 4 lg ulei
  • 4 lg apa
  • 16 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema de zmeura:

  • 4 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 100 g zahar pudra vanilat
  • 400 ml frisca lichida
  • 1 plic gelatina
  • 300 g zmeura
  • 2-3 lg zahar
  • 200 ml apa
  • zmeura

Pt. crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 200 ml frisca lichida
  • cirese fara samburi

Pt. insiropat:

  • 400 ml apa
  • 4-5 lg zahar
  • 1 lg coaja rasa de lamaie

Pt. ornat:

  • 200 ml frisca lichida
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • 50 g ciocolata
  • pasta de zahar pentru urechi si corn
  • cateva picaturi de coloranti alimentari
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Unicorn cu crema de zmeura si crema de ciocolata cu cirese:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza bine pana se obtine o spuma ferma, apoi se adauga apa. Se mai mixeaza putin. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna peste spuma si se amesteca cu o spatula. Faina amestecata cu praful de copt se toarna peste spuma si se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii (cca 30-35 de minute). Se lasa blatul la racit si se taie apoi in trei.


Crema de zmeura: galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra vanilat, se toarna laptele, apoi se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.


Zmeura se pune impreuna cu zaharul si apa pe foc mic si se lasa sa dea cateva clocote, apoi se da prin sita pana raman doar samburii. Gelatina se pune la hidratat, apoi se incalzeste usor. Se toarna peste zmeura si se amesteca bine pentu a se dizolva complet. Se lasa la racit.


Frisca se mixeaza. Se combina treptat cu crema de vanilie. La final se adauga zmeura amestecata cu gelatina. Se da putin la rece pentru a se inchega usor.


Crema de ciocolata: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucatele mici impreuna cu frisca. Se aduce la punctul de fiebere si se amesteca bine pentru a se omogeniza. Se da la rece pentru o ora. Se mixeaza apoi pana se obtine o crema pufoasa.


Siropul: se fierbe apa cu zaharul pentru 5 minute, apoi se ia de pe foc. Se adauga coaja de lamaie si se lasa la racit.


Asamblare tort: se ia un platou si se pune inelul formei in care s-a copt blatul. Se asaza primul blat si se insiropeaza. Se unge cu crema de zmeura, se niveleaza, apoi se asaza din loc in loc zmeura intreaga, apasandu-se sa intre in crema. Se pune cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema de ciocolata. La fel se asaza ciresele fara samburi apasand sa intre in crema. Peste acest strat am adaugat restul de crema de zmeura, mai ramasese putin, dar nu e obligatoriu. Deasupra se pune ultimul blat insiropat. Se da la rece pentru cateva oe pentru a se intari cremele.


Intre timp se pregatesc urechile si cornul din pasta de zahar. Se adauga putin colorant si se framanta pasta. Se formeaza cornul din doua snururi rasucite intre ele si urechile. Eu le-am pus la congelator pana in momentul servirii tortului. Pentru ochi, se topeste ciocolata si se toarna apoi pe o bucata de hartie de copt, i se da forma de ochi, gene ... ce or fi si se da la congelator pentru a se intari ciocolata.


Frisca se mixeaza impreuna cu smantana pentru frisca si zaharul pudra vanilat. Dupa ce s-au intarit cremele, se indeparteaza inelul cu grija si se imbraca tortul in frisca. In cateva boluri se pun cate 2 lg din frisca si se amesteca cu coloranti. Se fac moatze din aceste culori diferite (ca in poza), se asaza ochii, urechile si cornul.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Pentru ornarea tortului se poate folosi pasta de zahar. Eu nu prea stiu sa lucrez cu pasta, asta e tot ce am reusit.

2

Se poate orna si altfel, depinde de imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Unicorn cu crema de zmeura si crema de ciocolata cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

-Licurici- 1

12.07.2018, 11:53

Ce simpatic e!

kytz 1

13.07.2018, 08:29

Waw!

dantes 1

13.07.2018, 22:51

Super!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort festiv