Foi cu crema

de ella 87 in Prajituri, 10 Dec 2013 | 1465 vizualizari

 

Prajitura copilariei facuta de buni:)

 

INGREDIENTE

  • 1cana apa minerala
  • 100ml ulei
  • 1cana zahar
  • 1lingurita amoniac
  • esente
  • praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • 3cuburi marg Unirea
Crema
  • 1cana zahar
  • 1cana nuca
  • 2linguri cacao
  • 2 cuburi margarina
  • 2lg faina
  • 1cana apa
  • esenta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu crema:

Foile: amestecam ingredientele.Se face un aluat, care sa se poata intinde pe fundul tavii de aragaz. Se incinge cuptorul si se baga pe rind cite o foaie pe fundul (dosul) tavii, unde am pus o hartie pergament sau presarati faina, se lasa circa10- 15 min.


Asa se procedeaza cu toate cele 3 foi. Cand sunt gata toate, se lasa la racit acoperite cu un prosop si se face crema.


Punem cana de apa in oala, zaharul, cacao, esentele, margarina, si faina,focul il lasam la mic, amestecam pana se leaga toate ingredintele,. nuca o punem la sfarsit, amestecam si lasam sa se raceasca.


Intindem crema pe foi,


Ca sa devina fragede trebuie sa stea acoperite cu o folie sau bagate intr-o punga si deasupra un prosop.


Dupa o zi poate fi portionata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

adry88 1

10.12.2013, 15:58

tare buna

Rocsi 1

10.12.2013, 21:35

Buna prajiturica

_Alina_ 1

11.12.2013, 10:38

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Foi cu bulion si crema de cocos (de post)