Placinta cu branza si stafide

de alilianaa in Prajituri, 7 Mai 2013 | 7890 vizualizari

 

Placinta cu branza este nelipsita la masa de Craciun sau Pasti la noi acasa. Este o prajiturica foarte buna si care aduce aminte de timpurile copilariei noastre.

 

INGREDIENTE

  • 700 g branza dulce de vaci
  • 2 cutii ricotta
  • coaja de lamaie si portocala
  • un plic zahar vanilat
  • 150 g stafide
  • 50 ml alcool ( pentru stafide)
  • 2 linguri gris
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 180 g margarina
  • 200 ml apa
  • 600 g faina
  • o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu alimentar
  • 20 ml otet pentru a stinge bicarbonatul
  • zahar- 250 g (dupa gust, mai dulce sau mai putin dulce)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si stafide:

Aluatul: margarina se pune pe foc mic pe aragaz pana se inmoaie putin, dupa care se ia si se amesteca cu o lingura de lemn. Intr-un bol , punem margarina, apa, praful de sare, lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar stins cu otet. Se adauga faina in ploaie, se amesteca bine si rezulta un aluat nelipicios. Se pune la rece pentru cel putin o ora.


Branza: Intr-un vas mai mare se pune branza de vaci maruntita, ricotta, coaja de portocala si lamaie rasa, zaharul vanilat, zaharul (depinde de gustul fiecaruia), stafidele care au fost inmuiate inainte, cinci oua. Se framanta bine aceasta compozitie, iar daca este putin mai moale se amendeaza cu o lingura- doua de gris.


Asamblarea: din aluat se fac doua foi. Una se pune pe fundul tavii ( tava ce a fost unsa inainte sau tapetata cu foaie de copt), se pune compozitia de branza, peste care se aseaza a doua foaie de aluat.


Se lasa la copt la foc potrivit pret de 40-45 minute. Se pudreaza cu zahar la final cand este mai rece.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

grisul il folosesc ca sa mai absoarba din surplusul de apa/zer din branza, daca mai exista.

2

intep foaia cu o furculita inainte de a o introduce la cuptor;

3

la jumatatea timpului de coacere, portionez deja placinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

merisor 1

08.05.2013, 06:31

alilianaa 1

08.05.2013, 07:37

babi5 1

15.06.2013, 12:14

@};si eu o fac de multe ori ..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza