Desert placinta cu branza si stafide

de Oana in Prajituri, 29 Iun 2017 | 2365 vizualizari

 

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu mere sau dovleac.
Reteta video, pas cu pas,  gasesti mai sus!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 g unt
  • 5 linguri apa
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita otet
  • un praf de sare
  • 450 g faina
  • 50 g faina pentru prelucrat

Umplutura:

  • 800 g branza dulce de vaci
  • 100 g zahar brun
  • 4 oua
  • 150 g iaurt grecesc
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 200 g stafide

In plus:

  • un galbenus de ou pentru uns
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta cu branza si stafide:

Pentru aluat, eu voi folosi un robot de bucatarie, sa fie totul mai rapid si mai usor. Dar bineinteles ca se poate framanta si cu mana. Pune in vasul robotului untul la temperatura camerei, apa, uleiul, otetul si un praf de sare. Adauga apoi faina si framanta aluatul pana devine ferm.


Lasa aluatul la rece pana pregatesti umplutura. Amesteca intr-un castron branza de vaci, cu ouale, iaurtul grecesc si zaharul. Adauga apoi zeama si coaja de lamaie, vanilia, stafidele spalate si hidratate si omogenizeaza bine.


Presara faina pe masa de lucru si imparte aluatul in doua parti, apoi intinde foile pe rand, cu ajutorul unui sucitor. Transfera prima foaie in tava de la aragaz, toarna compozitia de branza, apoi pune deasupra a doua foaie. Inteapa aluatul cu o furculita, apoi unge-l cu galbenusul de ou.


Coace placinta la 180 de grade C, pentru 45 de minute, pana se incheaga bine compozitia. Placinta e gata, iar dupa ce se raceste putin, o pudrez cu zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

dantes 1

30.06.2017, 11:23

Delicioasa!

Lau 1

30.06.2017, 17:43

miki_a 1

20.07.2017, 13:04

Ador prăjiturile cu brânză dulce! Aș mânca în fiecare zi....și dacă se poate chiar la orice oră!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert poale-n brau
  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fluturasi - Briose cu crema de vanilie