Turta dulce

de Valclaudia in Prajituri, 11 Dec 2013 | 2286 vizualizari

 

dupa reteta Inei, ca supliment am folosit si glazura Timeei cu scortisoara. Va pup, fete dragi! (asta sa nu ma acuzati de furaciune, ca tot se poarta :)) )

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 galbenusuri
  • sirop de zahar ars facut din 200 gr zahar +100 ml apa calduta
  • 200 ml lapte
  • 200 gr. zahar tos
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1 lingura amoniac
  • 50 gr. unt
  • cca 1 kg de faina alba
  • Glazura alba:
  • 3 albusuri
  • 250 gr. zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1lingurita zeama de lamaie
  • Glazura de scortisoara:
  • cca 20 lingurite zahar pudra
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • Pentru decor:
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Preparam mai intai siropul: caramelizam 200 gr. zahar si il stingem cu 100 ml apa calduta.Dizolvam amoniacul in lapte caldut. Adaugam galbenusurile,200 gr. zahar, scortisoara si untul. Amestecam totul cu o lingura de lemn.


Adaugam siropul racit, apoi faina (treptat). La final vom obtine un aluat lipicios pe care-l vom ambala in folie alimentara si il vom lasa la rece peste noapte (la frigider).


A doua zi preincalzim cuptorul,apoi intindem (cu greu!) aluatul pe masa de lucru infainata in foaie de aproximativ 0,5cm. Decupam turtele in formele dorite, le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la copt pentru cca 10 min. la foc mic pana devin aurii. Le lasam la racit si ne apucam de prepararea glazurilor.


Glazura alba o preparam astfel:se bat albusurile cu zaharul pudra (250 gr) si cu zaharul vanilat+1 lingurita zeama de lamaie.


Glazura de scortisoara o obtinem amestecand zaharul pudra + scortisoara si cele 2 linguri zeama de lamaie.


Ungem turta dulce cu aceste glazuri folosind o pensula de silicon iar la final decoram cu bombonele colorate.


Lasam cateva ore sa se intareasca glazura si servim.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Pentru rezultate optime,am aplicat metoda Inei si am preparat de seara aluatul sa stea peste noapte la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (54)

gaby_gabytza 1

12.12.2013, 12:32

delicioase

ianculubita 1

12.12.2013, 12:43

Rocsi 1

12.12.2013, 19:55

Cred ca sunt foarte bune. Sa imi trimiti cateva si mie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Caise