Desert tarta cu mascarpone si frisca

de Ksenya in Prajituri, 6 Sep 2020 | 786 vizualizari

 

Un desert rapid si gustos.
Ideal pentru ceaiul de la ora 5 si nu numai.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti buni
  • 100 g unt topit
  • 1 cutie mascarpone 250 g
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pliculet gelatina
  • 100 ml apa
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 150 g zahar pudra
  • Pentru décor
  • Fructe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mascarpone si frisca:


Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.


Se regleaza inelul pentru montat tarte la diametrul de 18 cm .


Se adauga biscuitii cu untul si se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se da la frigider pentru o ora.


Intre timp pregatim crema.


Peste gelatina adaugam apa si lasam sa se hidrateze 7 minute. Punem la bain marie si si amestecam pana se dizolva bine gelatina si devine lichida.


Separat batem mascarpone cu zaharul pudra, adaugam gelatina, mixam apoi smantana batuta frisca.


Mixam din nou pana o omogenizam.


Scoatem blatul din frigider, adaugam crema, nivelam si dam din nou la frigider pentru 4 ore.


Scoateti inelul si ornati tarta cu fructe proaspete.


Pofta buna!



TIPS-URI

1

Folositi ingredientele doar la temperature camerei, astfel veti evita formarea cocoloaselor. Mixati ingredientele la viteza mica. Portionati tarta cu un cutit umed (inmuiat in apa) astfel veti obtine felii uniforme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

07.09.2020, 15:06

Rocsi 1

08.09.2020, 20:30

Imi plac mult deserturile astea fara coacere! Ti-a iesit grozava tarta!

Ksenya 1

11.09.2020, 10:12

Multumesc de trecere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa crema de rosii, cu parmezan si crutoane

de RODIMUR 7

ieri la 22:49

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

pe 22.09 la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Torta Della Nonna