Desert tarta cu mascarpone si frisca

de Ksenya in Prajituri, 6 Sep 2020 | 4253 vizualizari

 

Un desert rapid si gustos.
Ideal pentru ceaiul de la ora 5 si nu numai.
 

 

INGREDIENTE

  • 200 g biscuiti buni
  • 100 g unt topit
  • 1 cutie mascarpone 250 g
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 pliculet gelatina
  • 100 ml apa
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 150 g zahar pudra
  • Pentru décor
  • Fructe
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu mascarpone si frisca:

 

Biscuitii se zdrobesc intr-un blender, se adauga untul topit se amesteca.

 Se regleaza inelul pentru montat tarte la  diametrul de 18 cm .

 Se adauga biscuitii cu untul si se niveleaza cu ajutorul unei linguri, se da la frigider pentru o ora.

 Intre timp pregatim crema.

 Peste gelatina adaugam apa si lasam sa se hidrateze 7 minute. Punem la bain marie si si amestecam pana se dizolva bine gelatina si devine lichida.

 Separat batem mascarpone cu zaharul pudra, adaugam gelatina, mixam apoi smantana batuta frisca.

 Mixam din nou pana o omogenizam.

 Scoatem blatul din frigider, adaugam crema, nivelam si dam din nou la frigider pentru 4  ore.

 Scoateti inelul si ornati tarta cu fructe proaspete.

 Pofta buna!

 

 

TIPS-URI

1

Folositi ingredientele doar la temperature camerei, astfel veti evita formarea cocoloaselor. Mixati ingredientele la viteza mica. Portionati tarta cu un cutit umed (inmuiat in apa) astfel veti obtine felii uniforme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu mascarpone si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Ksenya 1

11.09.2020, 10:12

Multumesc de trecere!

RuxyRux 1

30.10.2020, 09:05

Arata minunat!

Anett 1

05.04.2022, 12:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune