New York Cheesecake

de anca_rm in Prajituri, 14 Mai 2014 | 5678 vizualizari

 

Din " Carte Regala de Bucate" este aceasta reteta . Mi-a mi-a placut foarte mult , un desert regal .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -350 gr biscuiti digestivi
  • -90 gr unt
  • Umplutura:
  • -1plic gelatina (10 gr)
  • -60 ml apa
  • -450 gr branza (philadelfia)
  • -200 ml smantana
  • -200 ml smantana pentru frisca
  • -100 gr zahar
  • Topping
  • -200 gr afine (capsuni, mure , zmeura, coacaze)
  • -100 gr zahar
  • -2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA New York Cheesecake:

Blatul: biscuitii ii zdobim intr-un robot si ii turnam intr-un castron . Topim untul pe foc mic si il turnam peste biscuiti. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen .

Punem aluatul intr-o tava de tarta cu diametru de 20-25 cm si presam aluatul cu spatele unei linguri , sau cu fundul unui pahar.  Acoperim cu o folie de plastic si il punem in frigider pana cand facem umplutura .

Umplutura :

Branza de vaci (eu am folosit Philadephia pentru ca asa era in reteta originala , dar cred ca merge orice alta branza )  o batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand devine o crema fina .

Dizolvam gelatina in apa si o amestecam cu branza deja facuta crema , atentie sa nu fiarba .

Separat batem smantana pentru frisca pana se intareste . Adaugam smantana si mai batem putin .

Amestecam branza cu frisca si smantana si omogenizam bine .

Turnam totul peste blatul de biscuiti , nivelam si punem la frigider pana cand se intareste (cel putin 4 ore)

Toppingul:

Intr-o cratita la foc mic  punem o treime din fructe cu apa si cu 100 gr zahar , pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop mai gros. Dam deoparte si punem si restul fructelor. Amestecam si le punem la frigider .

Inainte de servire  turnam toppingul rece peste cheesecake .

TIPS-URI

1

Ca sa obtineti bucati frumoase inainte de a taia puneti cutitul in apa calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "New York Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake de vara, cu zmeura, afine si coacaze rosii