New York Cheesecake

de anca_rm in Prajituri, 14 Mai 2014 | 2033 vizualizari

 

Din " Carte Regala de Bucate" este aceasta reteta . Mi-a mi-a placut foarte mult , un desert regal .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -350 gr biscuiti digestivi
  • -90 gr unt
  • Umplutura:
  • -1plic gelatina (10 gr)
  • -60 ml apa
  • -450 gr branza (philadelfia)
  • -200 ml smantana
  • -200 ml smantana pentru frisca
  • -100 gr zahar
  • Topping
  • -200 gr afine (capsuni, mure , zmeura, coacaze)
  • -100 gr zahar
  • -2 linguri apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA New York Cheesecake:

Blatul: biscuitii ii zdobim intr-un robot si ii turnam intr-un castron . Topim untul pe foc mic si il turnam peste biscuiti. Framantam pana cand obtinem un aluat omogen .


Punem aluatul intr-o tava de tarta cu diametru de 20-25 cm si presam aluatul cu spatele unei linguri , sau cu fundul unui pahar. Acoperim cu o folie de plastic si il punem in frigider pana cand facem umplutura .


Umplutura :


Branza de vaci (eu am folosit Philadephia pentru ca asa era in reteta originala , dar cred ca merge orice alta branza ) o batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana cand devine o crema fina .


Dizolvam gelatina in apa si o amestecam cu branza deja facuta crema , atentie sa nu fiarba .


Separat batem smantana pentru frisca pana se intareste . Adaugam smantana si mai batem putin .


Amestecam branza cu frisca si smantana si omogenizam bine .


Turnam totul peste blatul de biscuiti , nivelam si punem la frigider pana cand se intareste (cel putin 4 ore)


Toppingul:


Intr-o cratita la foc mic punem o treime din fructe cu apa si cu 100 gr zahar , pana cand zaharul se topeste si se formeaza un sirop mai gros. Dam deoparte si punem si restul fructelor. Amestecam si le punem la frigider .


Inainte de servire turnam toppingul rece peste cheesecake .

 

TIPS-URI

1

Ca sa obtineti bucati frumoase inainte de a taia puneti cutitul in apa calda .

Daca ti-a placut reteta noastra "New York Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Sylvia 1

14.05.2014, 20:39

arata bestial !

mirela0911 1

14.05.2014, 22:10

Hmmm ce deliciu!

JulyCris 1

14.05.2014, 22:19

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu unt de alune (peanut butter)