Prajitura cu crema de lamaie

de Bya Ralu in Prajituri, 26 Ian 2013 | 2250 vizualizari

 

"chestia de pajitura "a iesit chiar buna!:Dam lasat-o peste noapte si are un gust super:Dreteta o am de la o vecina!:D

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 2 oua,
  • 7 linguri de ulei,
  • 7 linguri de lapte,
  • 1 lingurita de bicarbonat,
  • faina cat cuprinde
  • pt crema de lamaie:
  • 500 ml lapte,
  • 4 linguri faina,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 pachet de margarina,
  • 1 lamaie mare
  • nuca de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Mod de preparare aluat: Ouale se mixeaza cu zaharul, pe rand se adauga uleiul, laptele si praful de bicarbonat stins in otet. Dupa ce s-au omogenizat, se adauga treptat faina, pana se obtine o coca care sa poata sa fie intinsa cu facaletul. Se intind 2 foi, care se coc pe dosul tavii unsa cu ulei, se lasa cca 10-15 minute la foc mic.


Mod de preparare crema: Cu mixerul se amesteca bine laptele cu zaharul, se adauga faina si se pune pe foc amestecand continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece.


Margarina se pune pe foc sa se topeasca, se adauga peste crema, amestecand continuu, punem coaja rasa de la lamaie si zeama de la lamaia respectiva. Se pune la rece.


Se umplu foile, pe ultima se pune un strat subtire si se presara nuca de cocos. Se da la rece cateva ore sau se lasa peste noapte (cazul meu) dupa care se taie cubulete si se poate servi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

sebirizescu 1

27.01.2013, 22:48

excelenta

roxana_simona 1

27.01.2013, 22:55

delicios

Bya Ralu 1

27.01.2013, 23:10

ma bucur ca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Alba ca Zapada"