Prajitura cu crema de lamaie

de Bya Ralu in Prajituri, 26 Ian 2013 | 2062 vizualizari

 

"chestia de pajitura "a iesit chiar buna!:Dam lasat-o peste noapte si are un gust super:Dreteta o am de la o vecina!:D

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 2 oua,
  • 7 linguri de ulei,
  • 7 linguri de lapte,
  • 1 lingurita de bicarbonat,
  • faina cat cuprinde
  • pt crema de lamaie:
  • 500 ml lapte,
  • 4 linguri faina,
  • 200 g zahar,
  • 1 plic zahar vanilat,
  • 1 pachet de margarina,
  • 1 lamaie mare
  • nuca de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de lamaie:

Mod de preparare aluat: Ouale se mixeaza cu zaharul, pe rand se adauga uleiul, laptele si praful de bicarbonat stins in otet. Dupa ce s-au omogenizat, se adauga treptat faina, pana se obtine o coca care sa poata sa fie intinsa cu facaletul. Se intind 2 foi, care se coc pe dosul tavii unsa cu ulei, se lasa cca 10-15 minute la foc mic.


Mod de preparare crema: Cu mixerul se amesteca bine laptele cu zaharul, se adauga faina si se pune pe foc amestecand continuu. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se pune la racit intr-o cratita cu apa rece.


Margarina se pune pe foc sa se topeasca, se adauga peste crema, amestecand continuu, punem coaja rasa de la lamaie si zeama de la lamaia respectiva. Se pune la rece.


Se umplu foile, pe ultima se pune un strat subtire si se presara nuca de cocos. Se da la rece cateva ore sau se lasa peste noapte (cazul meu) dupa care se taie cubulete si se poate servi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

sebirizescu 1

27.01.2013, 22:48

excelenta

roxana_simona 1

27.01.2013, 22:55

delicios

Bya Ralu 1

27.01.2013, 23:10

ma bucur ca ti-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca zapada