Prajitura cu nuca si caramel

de Adele in Prajituri, 14 Noi 2014 | 7640 vizualizari

 

Am incercat minunata reteta a Timei :http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-deliciu-cu-nuca-si-caramel-61858.html,cu mici modificari in rest ce pot sa spun ,decat ca e delicioasa :X

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 100 gr zahar.
  • 50 ml ulei.
  • 100 gr faina.
  • 3 linguri apa calda.
  • 100 gr nuca macinata.
  • 1 plic praf de copt.
  • 1 lingura cacacao amara.
  • Crema:
  • 1 cana zahar(150 gr).
  • 1 cana lapte.
  • 3 linguri faina.
  • 1 ou+2 linguri zahar.
  • 100 gr unt.
  • frisca 250 ml.
  • Decor:
  • ciocolata.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu nuca si caramel:

Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri ,se mixeaza cu putina sare albusurile pana devin spuma ,se adauga treptat zaharul ,dupa care se adauga galbenusurile si uleiul ,apa calda si se continua sa se mixeze bine la viteza mare.La final se adauga faina amestecata cu praf de copt si cacao ,se amesteca de jos in su pana se incorporeaza bine dupa care se pune si nuca.Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 25-30 de minute la 180°.


Crema:Zaharul se pune la caramelizat si se lasa la foc mic ,dupa care se toarna laptele si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul.


Intr-un vas se mixeaza ou cu zaharul ramas si faina ,treptat se adauga siropul racit si se pune din nou pe foc pana devine o crema tip budinca.

Sei ia de pe foc si se adauga untul se amesteca bine si se lasa la racit.


Cand crema este racita bine se amesteca cu frisca batuta si se continua sa se mixeze pana devine o crema spumoasa.


Blatul se taie in doua ,3 sferturi de crema se pun pe prima parte din blat ,se acopera cu cealalta parte de blat si deasupra restul de crema ramas.Se decoreaza cu nuci tostate si ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Am pus o lingura de cacao in blòat pentru a da o culoare mai inchisa.

2

Se pot opri cateva linguri de crema caramel pentru decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

marcela1979 1

15.11.2014, 05:57

Adele 1

15.11.2014, 09:01

Multumesc

iri_iri 1

07.04.2015, 14:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate