"Visinoaice"

de dentistutza in Prajituri, 3 Iul 2010 | 4735 vizualizari

 

Asa le spunea bunica mea,care era moldoveanca. Ideea este simpla: aluat fin de cozonac umplut cu visine suculente si insiropat cu zeama lasata de acestea. Este retea preferata de noi in acest sezon. Din motive de ...silueta am facut din 500 gr. faina dar au iesit destul de multe.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina(pt. cozonac)
  • 25 gr.drojdie proaspata
  • 180 gr.zahar
  • 250 ml.lapte cald (3.5%)
  • 1 pachet unt topit si racorit
  • 3 galbenusuri+ 1 ou intreg
  • sare,vanilie sau coaja de lamaie razuita,dupa gust.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Visinoaice":

Aluatul

Se face o maia din drojdia desfacuta in putin lapte cald,2 lingurite zahar,1/2 lingurita sare si putina faina ca sa rezulte o pasta. Se lase sa creasca.

Intr-un vas mai mare se pune faina cu zaharul si un varf de sare,se face clasicul crater si se pune maiaua crescuta.Apoi se incorporeaza ouale batute fara mila si inecate in lapte caldut. Urmeaza untul topit si aromele.   Nu trebuie framantat mult acest aluat si daca pare inca moale si lipicios nu este nimic. Se acopera vasul si se lasa sa creasca cam o ora in functie de temperatura ambianta.

Visinele:

Se curata de samburi  (daca va scapa vreunul va astept cu drag la cabinet)  si se pun la scurs intr-o sita peste un castronel cu cateva linguri de zahar.Ale mele erau altoite si destul de dulci.

Odata crescut aluatul se lucreaza pe o suprafata infainata.Se taie rondele cu un pahar cu gura mare (Dom'le eu chiar am o obsesie cu gurile...) si se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt ca sa creasca iar.

Apoi se pun cateva visine pe fiecare, se lopesc ca niste corabioare si se coc. La inceput focul sa fie domol iar cand s-au umflat bine se poate mari temperatura.

Fierbinti, le insiropam generos cu zeama lasata de visine.

TIPS-URI

1

Daca nu am obtinut suficient sirop putem spori cantitatea cu sirop de gata indoit cu putina apa. Ele sunt bune insiropate.

2

Daca par acrisoare se pot pudra cu niste zahar praf.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Visinoaice"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mena29 1

03.07.2010, 22:12

Si eu

Brindusa 1

03.07.2010, 22:53

O sa-i fac sotului meu , ca ma tot innebuneste cu ce-si aduce el aminte din ce-i facea bunica-sa. Poate astea o sa se nimereasca.

izulika 1

04.07.2010, 04:13

interesante

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu menta