Prajitura marmorata cu visine

de Panacris in Prajituri, 27 Iun 2012 | 1936 vizualizari

 

Prajitura cu visine reinventata!

 

INGREDIENTE

  • oua de curca 4 bucati,
  • zahar tos 12 linguri,
  • lapte dulce 12 linguri,
  • ulei de rapita 12 linguri,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • praf de copt 1 plic,
  • coaja de lamaia 50 g.,
  • faina integrala 24 de linguri,
  • cacao 2 linguri,
  • visine fara samburi 500 g.,
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu visine:

Ouale se bat energic cu zaharul tos si zaharul vanilinat. Se adauga laptele usor si se amesteca pana se inglobeaza. Apoi se pune uleiul lingura cu lingura, amestecandu-se energic. Faina cernuta impreuna cu praful de copt si coaja de lamaie, se adauga cate putin pana se omogenizeaza amestecul. Compozita se toarna intr-o forma tapetata cu foaie de pergament sau unsa cu putina margarina si presarata cu faina. Cacaoa se presara deasupra compozitiei si cu o furculita se amesteca usor, creand forma de marmura. Visinele curatate si scurse de zeama, se presara peste aluat. Se da la copt la cuptorul preincins cca. 20 de minute la foc tare, apoi 40 de minute la foc usor.


Se lasa sa se raceasca in forma si se presara zahar pudra la servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Panacris 1

28.06.2012, 07:36

Multumesc pentru precieri!

Maria68 1

28.06.2012, 11:34

deosebit

Sim0na 1

28.06.2012, 14:44

O bunatate de prajitura!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Valurile Dunarii