Prajitura cu alune de padure si crema de ness

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Aug 2014 | 28682 vizualizari

 

In padurea cu alune ,aveau casa.....si alune,multe si bune......numai bune pentru prajituri....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 280 g zahar tos
  • 200 g alune de padure prajite si macinate
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 250 g unt cu 85% grasime
  • 130 g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 lingurite ness
  • 50 g alune de padure prajite si taiate grosier
  • 100 g alune de padure prajite si macinate
  • Glazura
  • ciocolata neagra de la Dr.Oetker
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune de padure si crema de ness:

Blat: Mai intai ne ocupam de alune,le spargem,le prajim,apoi eliminam coaja de pe ele si le macinam.Cele 6 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.Apoi cele 4 galbenusuri le amestecam cu zaharul pana devin o crema spumoasa si se topeste zaharul.Peste galbenusuri,adaugam faina cernuta si alunele macinate,apoi albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente,pana obtinem o compozitie omogena.Tapetam o tava ( 28/20 ) cu hartie de copt,turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 grade,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor tava si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit indreptam marginile cu un cutit bine ascutit.Marginile respective le faramitam si le folosim la crema..nimic nu se pierde..

Crema : Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul farin si cele 2 galbenusuri pana devine o crema spumoasa.Apoi adaugam nessul , alunele taiate grosier si cele macinate,iar la final marginile sfaramitate de la blat.

Asamblare:

Se aseaza blatul pe un platou se pune crema deasupra si se niveleaza,cu un cutit inmuiat in apa calda portionam prajitura.Deasupra glazuram cu ciocolata neagra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune de padure si crema de ness" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400