Prajitura cu alune de padure si crema de ness

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Aug 2014 | 13532 vizualizari

 

In padurea cu alune ,aveau casa.....si alune,multe si bune......numai bune pentru prajituri....

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • 280 g zahar tos
  • 200 g alune de padure prajite si macinate
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 250 g unt cu 85% grasime
  • 130 g zahar farin
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 lingurite ness
  • 50 g alune de padure prajite si taiate grosier
  • 100 g alune de padure prajite si macinate
  • Glazura
  • ciocolata neagra de la Dr.Oetker
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu alune de padure si crema de ness:

Blat: Mai intai ne ocupam de alune,le spargem,le prajim,apoi eliminam coaja de pe ele si le macinam.Cele 6 albusuri le batem spuma tare cu un praf de sare.Apoi cele 4 galbenusuri le amestecam cu zaharul pana devin o crema spumoasa si se topeste zaharul.Peste galbenusuri,adaugam faina cernuta si alunele macinate,apoi albusurile batute spuma,avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente,pana obtinem o compozitie omogena.Tapetam o tava ( 28/20 ) cu hartie de copt,turnam compozitia in tava si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 grade,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate din cuptor tava si se lasa sa se raceasca.Dupa ce s-a racit indreptam marginile cu un cutit bine ascutit.Marginile respective le faramitam si le folosim la crema..nimic nu se pierde..


Crema : Untul la temperatura camerei il frecam cu zaharul farin si cele 2 galbenusuri pana devine o crema spumoasa.Apoi adaugam nessul , alunele taiate grosier si cele macinate,iar la final marginile sfaramitate de la blat.


Asamblare:


Se aseaza blatul pe un platou se pune crema deasupra si se niveleaza,cu un cutit inmuiat in apa calda portionam prajitura.Deasupra glazuram cu ciocolata neagra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu alune de padure si crema de ness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Criss 1

27.08.2014, 08:58

tarasmariana 1

28.08.2014, 06:00

MotanLaOale 1

28.08.2014, 12:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400