Foi cu bulion si crema de cocos (de post)

de Angelina_Elena in Prajituri, 19 Apr 2013 | 11633 vizualizari

 

O prajitura de post, simpla si delicioasa! Pentru foi m-am inspirat de la Gaby_d, multumesc draga mea!:*

 

INGREDIENTE

Foi cu bulion:

  • 12 linguri bulion(sau 6 linguri pasta de rosii diluate cu 6 linguri de apa)
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • zeama de lamaie

Crema de cocos:

  • 700 ml lapte de cocos
  • 70 g faina
  • 5 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu bulion si crema de cocos (de post):

Foi:se pun toate ingredientele intr-un vas, facem o gropita in mijloc, punem bicarbonatul stins cu zeama de lamaie apoi incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici pera tare, nici pera moale sa ni se lipeasca de maini.


Daca este nevoie mai putem adauga putina faina.


Aluatul obtinut se imparte in 3 parti egale.


Intindem cu sucitorul 3 foi , pe masa de lucru infainata.


Foile se coc la foc mediu, timp de 10-12 minite, pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt si putin ulei.


Dupa ce s-au copt foile, le lasam sa se raceasca si pregatim crema.


Crema de cocos: punem 600 ml laptele de cocos intr-o craticioara si lasam sa fiarba la foc mic.


Intre timp punem intr-un bol faina, zaharul, adaugam treptat laptele de cocos(100 ml) si omogenizam.


Cand laptele de cocos incepe sa fiarba adaugam amestecul de faina si amestecam continuu cu un tel pana cand crema se ingroasa.


Lasam apoi crema sa se raceasca, dar nu de tot…ea trebui sa fie calduta cand umplem foile pentru ca acestea sa se inmoaie.


Asamblare: Impartim crema in 2 parti egale. Pe prima foaie punem jumatate din crema, punem ce-a de-a doua foaie, crema ramasa si ultima foaia.


Se poate orna cu ciocolata neagra sau o putem pudra cu zahar.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Putem sa umplem foile si cu alta crema care sa nu fie de post!

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu bulion si crema de cocos (de post)" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Angelina_Elena 1

20.04.2013, 00:05

multumesc Ruxy!

Krystyan Trendy 1

19.11.2013, 20:08

ce frumos arata

bianca92 1

14.03.2014, 22:57

ce buna trebuie sa fie....ador cocosul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

ULTIMELE COMENTARII

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura in foi