Desert foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise

de mirela0911 in Prajituri, 31 Mar 2019 | 774 vizualizari

 

Este o prajitura tare buna si spornica, numai buna de pregatit pentru sarbatorile pascale care se apropie! 

 

INGREDIENTE

Pt. foi:

  • 600 g faina
  • un praf de sare
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 1 lingura otet
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 150 ml lapte
  • 5 linguri cacao

Crema:

  • 1 litru lapte dulce
  • 150 g faina alba
  • 50 g amidon
  • 150 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 200 g unt
  • 1 borcan mic cu gem de caise

Glazura:

  • 120 g ciocolata amaruie
  • 40 ml frisca lichida
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise:

Foi: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu zaharul. Se mixeaza bine pana se obtine o compozitie mai cremoasa si mai deschisa la culoare. Se adauga laptele si se amesteca pana se dizolva zaharul. Se adauga apoi uleiul, se amesteca usor, apoi se toarna faina amestecata cu praful de sare si cacaoa. Bicarbonatul de amoniu se stinge in otet si se toarna peste faina. Se amesteca pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se framanta aluatul pana se obtine o compozitie elastica si nelipicioasa.


Se imparte in 4 parti egale. Se intinde fiecare bucata intr-o foaie subtire care se coace pe dosul tavii de la cuptor timp de 12 minute fiecare. Se lasa sa se raceasca.


Crema: Intr-o oala se amesteca faina si amidonul cu zaharul si zaharul vanilat. Se toarna laptele, se omogenizeaza si se da la foc mic. Se lasa pana incepe sa se ingroase ca o budinca, amestecand continuu sa nu se prinda de fund. Cand se obtine consistenta dorita, se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie apoi untul. Se amesteca totul bine si se lasa la racit.


Pe un fund de lemn se asaza o foaie, se intinde jumatate din crema de vanilie, se asaza a doua foaie, se unge cu gemul de caise, se pune a treia foaie si se unge cu restul de crema de vanilie. Deasupra se pune ultima foaie (se alege care e mai frumoasa dintre ele). Se apasa usor pentru a face priza buna cu cremele si se lasa deoparte.


Glazura: Intr-o craticioara se pune ciocolata rupta bucati si frisca lichida. Se incalzeste usor pana se topeste complet ciocolata si devine omogena. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se toarna peste prajitura. Se intinde pe toata suprafata apoi se da la rece pentru a se intari glazura. Se pot presara deasupra bombonele.

Se acopera cu o punga pentru a se inmuia foile si a deveni frageda. Dupa 2-3 zile este si mai buna.

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui gemul de caise cu orice alt gem!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert foi de cacao cu crema de vanilie si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ksenya 1

01.04.2019, 09:40

buna tare!

simona72 1

01.04.2019, 18:03

Super buna!! Imi place ca e tare spornica

dantes 1

02.04.2019, 11:09

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

anuta

8806 puncte

MotanLaOale

7999 puncte

 Merisor

7016 puncte

RODIMUR

5841 puncte

Lau

Lau 9

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Milch Schnitte