Prajitura delicioasa cu branza dulce si crema de vanilie

de RuxyRux in Prajituri, 27 Ian 2011 | 8124 vizualizari

 

Printesa prajiturilor cu branza dulce....

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie:  
  • 2 cani de lapte
  • o pastaie de vanilie
  • 1/2 lingura gelatina pudra
  • 2 linguri apa rece
  • 6 galbenusuri de ou( oua mari)
  • 1 cana zahar
  • 700 gr branza dulce bine scursa( deloc apoasa)
  • Blat:
  • 150 gr biscuiti petit beaurre
  • 5 linguri zahar pudra
  • 1 esenta vanilie
  • 100 gr unt moale( la temp camerei)
  • o felie de portocala pentru decor( sau alte fructe la alegere)  
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura delicioasa cu branza dulce si crema de vanilie:

Pregatim crema de vanilie:


Intr-un bol micut punem gelatina la inmuiat in apa( 2 linguri)


Batem ouale cu zaharul timp de un minut.


Punem pe foc intr-un vas laptele sa fiarba impreuna cu vanilia. Stingem focul si lasam pastaia in lapte zece minute. Dupa zece minute o indepartam.


Turnam cu lingura in lapte compozitia de ou amestecand continuu.


Lasam pe foc 5 minute timp in care nu ne oprim din amestecat. Dam deoparte la racit, nu inainte de a amesteca si gelatina imedfiat dupa ce tragem de pe foc.


Racim complet( putem face asta punand vasul intr-un alt vas mai mare cu apa si gheata.


Cand s-a racit complet si s-a intarit perfect o amestecam cu branza de vaci si dam la rece


Pregatim blatul.


Amestecam biscutii facuti pudra la blender cu zaharul pudra si cu untul moale. Facem un aluat pe care il intindem cu sucitorul pe o foaie pergament, punand o folie deasupra pentru a face asta mai usor.


Punem in forma de tort cu tot cu hartia pergament si dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru fix zece minute.


Scoatem si racim perfect apoi adaugam crema de branza si vanilie. Deasupra punem frisca si dam la rece daca se poate mai multe ore. Ideal este peste noapte.


Cand o scoatem de la frigider o si taiem imediat , o ornam si o servim. Nu lasam mai mult la temperatura camerei deoarece se inmoaie la caldura.


E atat de savuroasa!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura delicioasa cu branza dulce si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

RuxyRux 1

01.06.2011, 17:38

Cu mare mare drag

-Miti- 1

02.06.2011, 23:00

ce idee buna

RuxyRux 1

03.06.2011, 21:12

Multumesc Miti draga mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremes cu foietaj si blat de nuca