Tiramisu reţetă originală

de JulyCris in Prajituri, 23 Oct 2015 | 5532 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
O prajitura care m-a fascinat cand am mancat prima data din ea(acum cativa ani buni). Am cerut imediat reteta si nu dupa mult timp am incercat s-o fac. Nu mi-a iesit,cu toate ca am urmat intocmai instructiunile. Reteta aceea era cu albusurile batute spuma,adaugate la final....Mi-a iesit o...ciorofleasca,pe care totusi am mancat-o,dat fiind ca era dulce... :) Am renuntat sa ma mai gandesc la Tiramisu. Pana cand am mancat iar...Atunci,am cautat pe net retete si cea care mi-a atras atentia a fost cea din "Caietul cu retete" al Violetei Postolache. Am facut-o si mi-a iesit minunat! Iti multumesc Vio pt o reteta asa buna!

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 300 gr piscoturi
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 plic intaritor pt frisca
  • 500 gr mascarpone
  • 5 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 linguri ness
  • 2 linguri cacao
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Frecam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Lasam crema de oua la racit.Intre timp,batem frisca cu pliculetul de intaritor pana se intareste. Doua linguri de ness le frecam cu o lingura cu zahar si un strop de apa pana se dizolva zaharul.Ness-ul frecat il adaugam peste frisca si incorporam bine cu mixerul.Mascarponele il adaugam peste crema de oua,dupa ace aceasta s-a racit si omogenizam bine. Turnam apoi compozitia de mascarpone peste frisca si mixam bine pana la omogenizare completa.Din cele doua linguri de ness ramase si o lingura zahar,preparam 200 ml cafea. Inmuiem piscoturile in cafea si le asezam intr-o tava(a mea a avut 25/35 cm)in care am pus folie alimentara.Dupa ce asezam primul strat de piscoturi,punem jumatate din cantitatea de crema si nivelam.Asezam al doilea rand de piscoturi.Deasupra punem crema ramasa si nivelam. Presaram cacao pe toata suprafata prajiturii si dam la rece cel putin pt 2-3 ore.Eu am lasat-o de seara pana dimineata. Taiem prajitura cu un cutit bine ascutit,pe care-l trecem prin jet de apa fierbinte de fiecare data.

Tare buna a iesit!!!

TIPS-URI

1

Daca nu va place cu prea mult ness,sau mananca si copii din ea,renuntati la ness-ul din crema. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă rapida