Prăjitură „Flori de cireş”

de diaconta in Prajituri, 14 Apr 2012 | 4419 vizualizari

 

Nu ştiam ce nume să-i dau prăjiturii mele,dar pentru că am vrut-o primăvăratică şi cum sub balcon erau înfloriţi cireşii.m-am gândit că ar fi o denumire potrivită.O prăjitură plina de arome,în culori vesele de primăvară.Vă doresc din tot sufletul să aveţi o primăvară minunată!!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 3 foi:
  • 2 linguri miere de albina
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 250-300 gr faina
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sare
  • Esenta de vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • O cana zahar (200 ml)
  • O cana (aceeasi) + 3 linguri faina
  • ¾ cana ulei
  • Sirop de lamaie
  • Esenta de vanilie
  • Coaja si zeama de lamaie
  • Un plic praf de copt
  • Visine din compot
  • O lingura griş de grau
  • sare
  • Pentru crema:
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata alba
  • 3 linguri lapte condensat
  • 200 ml orange curd
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • O lingura zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • O lingura miere de albine
  • 2 linguri lapte condensat sau frisca lichida
  • O lingurita rom
  • 100 gr ciocolata alba+2 linguri lapte condensat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjitură „Flori de cireş”:

Pentru foi ,ingredientele sunt pentru o tava mai mica si 4 foi,sau 3 foi pe o tava mai mare.Eu am folosit doar doua foi pentru prajitura aceasta.


Ouale se bat spuma cu zaharul,apoi se adauga untul moale si mierea de albine . Amestecul se pune cateva minute pe baie de aburi pana cand zaharul si untul se topesc. Se ia de pe aburi se se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie,vanilia si coaja de lamaie. Apoi se adauga faina pana se obtine consistenta dorita. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare pentru a putea intinde foile.


Se imparte in trei sau patru parti si se coc foile pe dosul tavii,pe care in prealabil s-a pus o hartie de copt. Timpul de coacere este in functie de cuptorul fiecaruia,aproximativ 25 de minute.


Pentru blat,mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Adaugam aromele si siropul de lamaie. Apoi incorporam si uleiul,prelingandu-l pe marginea vasului in timp ce mixam amestecul. Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitia de oua.Punem amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Presaram deasupra o lingura de griş si punem deasupra visinele scurse de sirop.


Punem tava in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute,dar este util sa verificati cu o scobitoare cand este copt. Lasam blatul sa se raceasca.


Pregatim crema.


Ciocolata o topim pe baie de aburi cu laptele condensat. Mixam crema mascarpone si incorporam ciocolata cand s-a racit.Amestecam apoi si orange curd(preparat dupa reteta de aici)in crema.


Pentru asamblare punem mai intai o foaie,apoi crema,blatul crema si iarasi o foaie.


Pentru glazura neagra,amestecam toate ingredientele pe baie de aburi. Cand s-a racit putin o punem peste prajitura.


Separat topim si ciocolata alba cu putin lapte condensat.Trasam cateva linii cu ciocolata alba si desenam un model cu ajutorul unui betisor.


Lasam la frigider pana cand foile se vor inmuia.


Glazura nu trebuie sa fie prea tare,altfel va crapa in momentul in care vrem s-o taiem.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură „Flori de cireş”" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:36

imi place

diaconta 1

17.04.2012, 13:04

Ruxy o prajitura usurica,cat sa poti sa zburzi de bucurie

diaconta 1

17.04.2012, 13:05

Diana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu miere