Desert prajitura cu miere si Inka

de cristina1985 in Prajituri, 28 Oct 2017 | 3400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita Inka
  • 2 lg pline cu miere
  • 100 g unt
  • 350 g faina
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1lingurita otet
  • Crema:
  • 600 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 60 g budinca vanilie (1 si 1/2 plic)
  • 2 lg gris
  • 2 lg-te esenta vanilie
  • 250 g unt
  • Alte ingrediente:
  • 100 g piscoturi (12 buc)
  • 150 ml apa
  • 10 lingurita Inka
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu miere si Inka:

Aluat: Se pune intr-o cratita pe foc, la bain-marie un amestec din zahar, oua, unt, Inka si mierea. Se lasa pana se topeste zaharul, amestecand continuu.

Bicarbonatul se stinge in otet si se adauga amestecul de oua si faina (care se pune treptat), pana devine un aluat moale, usor de modelat. Se fac doua foi, intr-o tava de 22x30 cm, cam 8 minute fiecare.

Crema: Se pune laptele la fiert. Separat se amesteca zaharul, praful de budinca, grisul si cateva linguri de lapte. Cand fierbe laptele, se adauga acest amestec si se tine 10-15 minute pe aragaz, la flacara mica (amestecand continuu). La sfarsit, se adauga esenta de vanilie si se presara deasupra zahar pudra. Dupa 10 minute, se pune oala in care ati facut crema intr-o alta oala, mai mare plina cu apa rece. Cand este calduta, se amesteca treptat cu untul (la temperatura camerei).

Sirop Inka: Se fierbe apa cu Inka si se lasa la racit.

Se pune crema pe prima foaie, se asaza piscoturile inmuiate in sirop Inka, cam la 2-3 cm. Se pune restul de crema peste piscoturi si a doua foaie. Se tine la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu miere si Inka" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu mac