Tarta cu fructe si ricotta

de Sylvia in Prajituri, 20 Mai 2010 | 5935 vizualizari

 

De cateva zile incerc sa imi gasesc timpul necesar pentru a posta aceasta reteta, se pare ca in sfarsit reusesc. Am facut de ceva vreme aceasta tarta care mi s-a parut deosebita, cu un gust foarte proaspat si lejer, perfecta pentru o dupa-amiaza sau o cina mai lejera.

 

INGREDIENTE

  • o foaie de tarta,
  • o cutie de mascarpone de 250 grame,
  • o cutie de branza ricotta de 250 grame,
  • 100 grame zahar,
  • 3 oua,
  • fructe in functie de preferinte, eu am facut de aceasta data cu un amestec de caise, piersici si coacaze.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu fructe si ricotta:

Preparare : pregatim foaie de tarta asezand-o in tava cu tot cu hartia de copt si o intepam cu furculita din loc in loc ca sa nu se ridice in tava la copt.


Intr-un bol mare pregatim crema, amestecand usor crema mascarpone, cu branza ricotta si cu 100 de grame de zahar. Dupa ce s-a omogenizat compotitia se adauga rand pe rand cate un ou intreg pana se incorporeaza si cele trei oua. Se pun deasupra fructele in functie de preferinte si inspiratie, eu eram cam grabita .


Se coace in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 de grade, timp de 35-40 de minute pana se leaga bine crema. Pentru a se evita arderea ei se pune o tava de protectie la un etaj inferior al cuptorului . Cu siguranta ca voi repeta aceasta reteta si cu alta combinatie de fructe, e o reteta usor de preparat si merita incercata !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu fructe si ricotta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Sylvia 1

21.05.2010, 13:51

Exact asa zic si eu , lasati-o ca visele se implinesc adesea eu vin cu tarta .

mena29 1

24.05.2010, 17:19

am pus furculitele si am plecat ca in ritmul acesta ma fac grasa

Sylvia 1

25.05.2010, 20:13

Mena te inteleg pefrec si eu de vreo 10 zile ma omenesc numai virtula cu bunatatile de aici si imi vad de dieta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura