Orange curd

de diaconta in Dulciuri, 7 Apr 2012 | 2248 vizualizari

 

Cum m-am pricopsit cu o galeata de portocale,a trebuit sa confectionez ceva din ele.Asa ca am început cu un orange curd,o crema fina si delicioasa,gandindu-ma sa o combin cu niste clatite ori pancakes.Am avut musafiri,asa ca am încropit un desert la pahar,dar mi-a mai ramas si pentru clatite.Nu prea mi-a placut consistenta,dar fiind prima data cand veti trece cu vederea acest mic inconvenient.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 ml suc proaspat de portocale(din 5 portocale)
  • Coaja de portocala
  • 100 gr unt
  • Un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orange curd:

Amestecam ouale cu zaharul,putina sare si untul moale.Adaugam apoi si sucul de portocale.Punem apoi compozitia intr-un vas pe bain marine.Avem grija ca vasul in care am pus compozitia sa nu atinga apa care fierbe .Amestecam încontinuu cam 20 de minute,sau pana cand compozitia devine gelatinoasa si ramane pe lingura ca o crema.Mie nu mi-a iesit prea groasa,cred ca ar fi fost suficiente 50 gr de unt.Lasam sa se raceasca,dupa care il punem in frigider pana se va raci complet.


Poate fi folosita ca atare sau in diverse combinatii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orange curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Dana Cristea - pusikmea 1

09.04.2012, 09:21

ce poze faine!!! nu-s fan portocale, dar as baga si eu ligura in el

diaconta 1

09.04.2012, 09:46

Dana,tie ti-a iesit mai bine lemon curd-ul dar iti multumesc pentru apreciere
vad ca tu ai pus untul dupa ce l-ai luat de pe aburi,probabil era mai bine daca faceam asa

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:25

bun,bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Orange curd