Orange curd

de diaconta in Dulciuri, 7 Apr 2012 | 1959 vizualizari

 

Cum m-am pricopsit cu o galeata de portocale,a trebuit sa confectionez ceva din ele.Asa ca am început cu un orange curd,o crema fina si delicioasa,gandindu-ma sa o combin cu niste clatite ori pancakes.Am avut musafiri,asa ca am încropit un desert la pahar,dar mi-a mai ramas si pentru clatite.Nu prea mi-a placut consistenta,dar fiind prima data cand veti trece cu vederea acest mic inconvenient.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 300 ml suc proaspat de portocale(din 5 portocale)
  • Coaja de portocala
  • 100 gr unt
  • Un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orange curd:

Amestecam ouale cu zaharul,putina sare si untul moale.Adaugam apoi si sucul de portocale.Punem apoi compozitia intr-un vas pe bain marine.Avem grija ca vasul in care am pus compozitia sa nu atinga apa care fierbe .Amestecam încontinuu cam 20 de minute,sau pana cand compozitia devine gelatinoasa si ramane pe lingura ca o crema.Mie nu mi-a iesit prea groasa,cred ca ar fi fost suficiente 50 gr de unt.Lasam sa se raceasca,dupa care il punem in frigider pana se va raci complet.


Poate fi folosita ca atare sau in diverse combinatii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orange curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Dana Cristea - pusikmea 1

09.04.2012, 09:21

ce poze faine!!! nu-s fan portocale, dar as baga si eu ligura in el

diaconta 1

09.04.2012, 09:46

Dana,tie ti-a iesit mai bine lemon curd-ul dar iti multumesc pentru apreciere
vad ca tu ai pus untul dupa ce l-ai luat de pe aburi,probabil era mai bine daca faceam asa

mamaieelena 1

09.04.2012, 17:25

bun,bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Orange curd