Placinta cu mere la tigaie-de post

de nadea68 in Dulciuri, 25 Noi 2013 | 4762 vizualizari

 

Imi place placinta la tigaie :)...mama o face la tara,se lauda imi face pofta si....eu o fac..

 

INGREDIENTE

  • o cana apa
  • faina cat cuprinde
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura otet
  • 3 mere
  • 1 gutuie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100g-150g zahar brun
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere la tigaie-de post:

Apa o punem intr-un castron,adaugam uleiul,otetul,sarea.

Punem si faina,n-am pus cantitatea,  asa la ochi,aluatul trebuie sa fie elastic.

Amestecam bine si imparti aluatul in doua.

Fiecare bucata o intindem cat mai subtire posibil.

Merele si gutuia se spala si se dau prin razatoare.Se scurg de zeama si se amesteca cu scortisoara dupa care se pune pe foaia intinsa.Adaugam stafide si zaharul.Se ruleaza si se taie bucati(se portioneaza) .Marimea o alegeti voi.

Intr-o tigaie se pune ulei la incalzit.Cand e bine cald se pun bucatile de placinta si se prajesc.

Procedam asa cu toate bucatile.

Mie imi place foarte mult placinta facuta in modul acesta.

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si dovleac,pere

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere la tigaie-de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Larisel 1

26.11.2013, 21:45

Cred ca e delicioasa!
O voi incerca si eu, mi-a facut pofta tare, imi place marul in orice combinatie!

mihaelar63 1

27.11.2013, 01:28

Tot ce e de la mama , e de incredere

nadea68 1

27.11.2013, 18:43

asa e mihaelar63

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!