Mucenici moldovenesti

de jolygina in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 3983 vizualizari

 

Am mancat o singura data ,mi-au placut foarte mult asa ca am zis sa incerc si eu ,nu stiu daca am folosit reteta cum trebuie dar am mai cittit de la voi membre ale bucatarasului si am facut o combinatie spre sa va placa

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 600 g faina
  • 7 linguri de zahar
  • un plic de drojdie uscata
  • 2 oua
  • un albus pentru uns
  • coaja rasa de la o portocala
  • nuca cam 200g
  • pentru sirop:
  • 2 cesti de apa
  • o ceasca de zahar
  • 100g miere
  • esenta de rom 2 fiole
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Incalzim putin laptele sa fie asa nu prea rece, dar nici fierbine pentru a nu opari drojdia , punem zaharul in lapte si amestecam pana se topeste, adaugam drojdia, galbenusurile de ou si amestecam bine. Treptat adaugam faina, coaja de la o portocala si cand s-a format o coca ca pentru paine adaugam albusurile batute spuma  si le incorporam bine dupa care framantam bine .

Lasam la dospit 30 de min dupa care formam mucenici din fasii subtiri de coca in forma de opt

Ii mai lasam sa creasca vreo 20 de minute, dupa care ii ungem cu albus de ou si ii dam la cuptor timp de 40 min la 150 grade . Cand s-au racit facem siropul din apa, zahar ,miere si esenta de rom si turnam acest sirop peste ei . Ii mai ungem cu putina miere si punem nuca rasa peste ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mucenici muntenesti