Mucenici moldovenesti

de jolygina in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 1353 vizualizari

 

Am mancat o singura data ,mi-au placut foarte mult asa ca am zis sa incerc si eu ,nu stiu daca am folosit reteta cum trebuie dar am mai cittit de la voi membre ale bucatarasului si am facut o combinatie spre sa va placa

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte
  • 600 g faina
  • 7 linguri de zahar
  • un plic de drojdie uscata
  • 2 oua
  • un albus pentru uns
  • coaja rasa de la o portocala
  • nuca cam 200g
  • pentru sirop:
  • 2 cesti de apa
  • o ceasca de zahar
  • 100g miere
  • esenta de rom 2 fiole
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Incalzim putin laptele sa fie asa nu prea rece, dar nici fierbine pentru a nu opari drojdia , punem zaharul in lapte si amestecam pana se topeste, adaugam drojdia, galbenusurile de ou si amestecam bine. Treptat adaugam faina, coaja de la o portocala si cand s-a format o coca ca pentru paine adaugam albusurile batute spuma si le incorporam bine dupa care framantam bine .


Lasam la dospit 30 de min dupa care formam mucenici din fasii subtiri de coca in forma de opt


Ii mai lasam sa creasca vreo 20 de minute, dupa care ii ungem cu albus de ou si ii dam la cuptor timp de 40 min la 150 grade . Cand s-au racit facem siropul din apa, zahar ,miere si esenta de rom si turnam acest sirop peste ei . Ii mai ungem cu putina miere si punem nuca rasa peste ei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

adry88 1

05.05.2011, 19:08

bun

Mady_A 1

08.03.2013, 02:35

cAti ti-au iesit din compozitia asta?

jolygina 1

10.03.2013, 22:45

cam 10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti