Lemon & Orange Curd - Crema de lamai si portocale

de _Alina_ in Dulciuri, 5 Iun 2013 | 1588 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 2 oua intregi
  • 200 g zahar
  • 100 ml zeama de lamaie
  • 125 ml zeama de portocala
  • 50 g unt
  • coaja a 2 lamai
  • coaja de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lemon & Orange Curd - Crema de lamai si portocale:

1. Amestecam sucul de lamaie cu cel de portocala si le punem la fiert. Lichidul trebuie sa scada la jumatate, oprim focul si il lasam sa se raceasca.


2. Intr-un vas de inox sau yena amestecam ouale cu zaharul, pana cand acesta se dizolva.


3. Punem sucul redus si coaja citricelor in ouale batute si mutam vasul pe bain-marie.


4. Amestecam continuu, pana cand compozitia se ingroasa atat cat sa stea pe spatele lingurii (cand se va raci complet se va ingrosa mai tare).


5. La final adaugam untul, amestecam si luam vasul de pe aburi.


6. Lasam sa se raceasca si o punem intr-un recipient cu inchidere etansa.


Il puteti folosi cu lejeritate in tot felul de combinatii dulci.


Nota!


Daca vreti o crema smooth puteti sa o dati printr-o sita dupa ce o luati de pe aburi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lemon & Orange Curd - Crema de lamai si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

danakarin 1

05.06.2013, 22:50

Place!

_Alina_ 1

06.06.2013, 09:20

Va multumesc!

babi5 1

13.06.2013, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă de legume pasate, cu ceapă roșie și crutoane

de RODIMUR 5

ieri la 22:51

Poale-n brau

de RuxyRux 9

ieri la 21:41

Mamaliga in straturi cu oua

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si ciocolata neagra