Orange curd

de simona72 in Dulciuri, 19 Ian 2016 | 751 vizualizari

 

Ce este acest orange curd?? O crema pe baza de oua, zahar, unt si suc proaspat stors de portocala. Aceasta crema este mai des intalnita in varianta cu lamaie, lemon curd, dar cum luna aceasta portocala este vedeta si doresc un desert cu portocale, am facut varianta asta de crema. Este delicioasa, extrem de fina, putin prea dulce pentru gustul meu, dar asta se poate rezolva jongland cu cantitatea de zahar daca o folositi in varianta simpla, iar daca o amestecati cu frisca, de exemplu, atunci nu mai adaugati zahar suplimentar in frisca. Nu este o crema groasa(se aseamana cu o budinca usor subtire), cel putin mie nu mi-a iesit, am facut o portie si imediat am retetat reteta, am pastrat cantitatile, dar am schimbat putin modul de lucru…a iesit aceeasi consistenta de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 80 gr unt gras 82% grasime
  • Coaja rasa fin de la 1 portocala
  • Suc proaspat stors de la 2 portocale de marime medie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orange curd:

Portocalele se spala foarte bine cu apa calda. Se rade fin coaja de la o portocala si se pune intr-un vas de inox. Se adauga ouale intregi si galbenusurile, zaharul si se amesteca usor. La prima tura de crema am folosit un tel tip para, iar pentru a doua tura am folosit o lingura. Diferenta este ca, atunci cand va folositi de tel, in timp ce amestecati se formeaza o spuma la suprafata, se aereaza putin ouale, iar atunci cand folositi lingura aceasta spuma este aproape inexistenta.

Deci, se amesteca putin cu telul in ingrediente, cat sa se amestece. Se transfera vasul de inox pe baie de aburi si se amesteca mereu in compozitie. Aveti grija sa nu faceti papara ouale, flacara aragazului sa fie mica. Dupa aproximativ 10 minute, dupa ce zaharul s-a topit se adauga sucul de portocala. Se amesteca si se mai tine pe baie de aburi inca 15-20 minute. Se observa ca incepe usor sa se ingroase, mai ales pe fundul vasului crema se va ingrosa, asa ca atentie din nou sa amestecati mereu. Se adauga untul, se amesteca pana se topeste si se da vasul deoparte. Se transfera crema intr-un borcan(eu l-am sterilizat), se lasa sa se raceasca, se pune capac si se da la frigider. Se poate consuma ca atare, atat este de buna, dar se poate folosii la creme pentru prajituri/torturi… Sa va fie de folos!!!

 

TIPS-URI

1

· Dupa ce se raceste crema se mai intareste · De preferat sa folositi portocale bio, cu coaja netratata

RETETA IN IMAGINI

Orange curd-0
Orange curd-1
Orange curd-2
Orange curd-3
Orange curd-4
Orange curd-5
Orange curd-6
Orange curd-7
Orange curd-8
Orange curd-9
Orange curd-10

COMENTARII (30)

CCA

CCA 1

20.01.2016, 12:54

Eu va propun sa incercati aceasta crema de lamaie: http://crudsiverde.jurna.ro/index.php/2015/12/30/crema-de-lamaie/
Crema de lămâie este potrivită indiferent de sezon, ne revigorează, ne oferă vitaminele necesare sau doar servește pe post de o gustare.

miki_a

miki_a 1

21.01.2016, 00:10

Imi place "lemon curd", sigur si "porto Curd" e foarte, foarte bun!

Alexandra Burz

Alexandra Burz 1

23.01.2016, 21:50

Super...la favo si asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!