Orange curd

de simona72 in Dulciuri, 19 Ian 2016 | 1057 vizualizari

 

Ce este acest orange curd?? O crema pe baza de oua, zahar, unt si suc proaspat stors de portocala. Aceasta crema este mai des intalnita in varianta cu lamaie, lemon curd, dar cum luna aceasta portocala este vedeta si doresc un desert cu portocale, am facut varianta asta de crema. Este delicioasa, extrem de fina, putin prea dulce pentru gustul meu, dar asta se poate rezolva jongland cu cantitatea de zahar daca o folositi in varianta simpla, iar daca o amestecati cu frisca, de exemplu, atunci nu mai adaugati zahar suplimentar in frisca. Nu este o crema groasa(se aseamana cu o budinca usor subtire), cel putin mie nu mi-a iesit, am facut o portie si imediat am retetat reteta, am pastrat cantitatile, dar am schimbat putin modul de lucru…a iesit aceeasi consistenta de fiecare data.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua intregi
  • 2 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 80 gr unt gras 82% grasime
  • Coaja rasa fin de la 1 portocala
  • Suc proaspat stors de la 2 portocale de marime medie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orange curd:

Portocalele se spala foarte bine cu apa calda. Se rade fin coaja de la o portocala si se pune intr-un vas de inox. Se adauga ouale intregi si galbenusurile, zaharul si se amesteca usor. La prima tura de crema am folosit un tel tip para, iar pentru a doua tura am folosit o lingura. Diferenta este ca, atunci cand va folositi de tel, in timp ce amestecati se formeaza o spuma la suprafata, se aereaza putin ouale, iar atunci cand folositi lingura aceasta spuma este aproape inexistenta.


Deci, se amesteca putin cu telul in ingrediente, cat sa se amestece. Se transfera vasul de inox pe baie de aburi si se amesteca mereu in compozitie. Aveti grija sa nu faceti papara ouale, flacara aragazului sa fie mica. Dupa aproximativ 10 minute, dupa ce zaharul s-a topit se adauga sucul de portocala. Se amesteca si se mai tine pe baie de aburi inca 15-20 minute. Se observa ca incepe usor sa se ingroase, mai ales pe fundul vasului crema se va ingrosa, asa ca atentie din nou sa amestecati mereu. Se adauga untul, se amesteca pana se topeste si se da vasul deoparte. Se transfera crema intr-un borcan(eu l-am sterilizat), se lasa sa se raceasca, se pune capac si se da la frigider. Se poate consuma ca atare, atat este de buna, dar se poate folosii la creme pentru prajituri/torturi… Sa va fie de folos!!!

 

TIPS-URI

1

· Dupa ce se raceste crema se mai intareste · De preferat sa folositi portocale bio, cu coaja netratata

Daca ti-a placut reteta noastra "Orange curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

CCA 1

20.01.2016, 12:54

Eu va propun sa incercati aceasta crema de lamaie: http://crudsiverde.jurna.ro/index.php/2015/12/30/crema-de-lamaie/
Crema de lămâie este potrivită indiferent de sezon, ne revigorează, ne oferă vitaminele necesare sau doar servește pe post de o gustare.

miki_a 1

21.01.2016, 00:10

Imi place "lemon curd", sigur si "porto Curd" e foarte, foarte bun!

Alexandra Burz 1

23.01.2016, 21:50

Super...la favo si asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lemon & Orange Curd - Crema de lamai si portocale