Clătitele împăratului

de Sidy in Dulciuri, 23 Oct 2011 | 13916 vizualizari

 

Despre celebrele ""Clatite ale Imparatului"" (Kaiserschmarren) circula mai multe legende.
Una dintre ele spune ca, intr-o zi, un cofetar numit Leopold a venit la curtea imperiala cu o delicatesa obtinuta din ou batut si piure de prune. Imparateasa Sissi a luat o inghititura, a strambat din nas si a impins farfuria. Imparatului i s-a facut mila de cofetar si a mancat el portia de clatite.
Cea de-a doua varianta povesteste despre împăratul austriac Frantz Joseph s-ar fi rătăcit prin munţi, aflându-se la vânătoare,. Flămând şi obosit, a bătut la uşa unei cabane şi a cerut adăpost şi ceva de mancare. Fara sa stie ca avea sa-l hraneasca chiar pe imparat, gazda, i-a pregatit rapid o mancare simpla, din ceea ce avea prin casa: faina, oua, o ulcica de lapte, un bol cu smantana. Erau un fel de clatite,"rupte" cu lingura de lemn, in timp ce incerca sa le intoarca.
Si cum foamea este un bun bucatar, Imparatului i s-au parut foarte bune. Mai mult chiar, i-a ridicat pe toti cei prezenti in incapere la rangul de ""Nobili ai Clatitelor Imparatului"".

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 3 linguri zahar
  • 250 ml lapte
  • 150 g faina
  • 100 g unt
  • 4 linguri stafide
  • esenta rom
  • 1 varf cutit sare
  • coaja de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • zahar pudra
  • gem acrisor(optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clătitele împăratului:

Se pun stafidele la inmuiat in apa calduta cu esenta de rom pentru 15 minute.

Albusurile cu sarea de bat bine spuma.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pina pasta se albeste .Adaugam treptat laptele si faina amestecata cu praful de copt..Mixam si adaugam coaja de lamaie.

Cu ajutorul unei linguri punem si albusurile spuma si le amestecam in compozitie cu miscari line de rasturnare de sus in jos pina se incorporeaza toata spuma.

Lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.

Intr-o tigaie ceramica cu diametrul de 28 cm topim o parte din unt si cu polonicul , dupa ce am amestecat inca o data aluatul, turnam in tigaie prima placinta.

Deasupra presaram o parte din stafide si acoperim cu capac placinta, lasand-o sa se coaca la foc mic pentru 10 minute pina e rumenita frumos.

Cu ajutorul unei palete o portionam apoi o intoarcem pe cealalta parte sa se rumeneasca , de data aceasta fara capac.

Procedam la fel cu celelalte clatite.

Eu am obtinut 4 clatite rupte pe care dupa ce s-au rumenit , le-am pudrat cu zahar si le-am servit alaturi de gem de afine, asa calde.



Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

„Clatita Imparatului” este intotdeauna insotita de un sos special, in care austriecii inmoaie desertul inainte de a-l savura, numit…compot de prune. In cinstea neutralitatii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clătitele împăratului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Krystyan Trendy 1

07.05.2014, 14:10

minunate clatite

Alina26 1

07.05.2014, 15:16

ce bine arata!!!!!

Sidy 1

08.05.2014, 07:32

Foarte mult i-au placut nepotelului meu....pentru el le-am facut !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piramida de clatite cu visine si prune uscate