Budinca de cozonac panettone

de alilianaa in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 332 vizualizari

 

Cred ca stiti ce inseamna. Inseamna ca am transferat folosirea cozonacului in alt produs de consum. Pentru ca nu imi place sa risipesc ( mai ales mancare) ... Am folosit panettone pentru ca e plin de fructe confiate, iar mie imi plac mult. Reteta am vazut-o la Jamie Oliver, mai de mult. Am cercetat mai multe retete, dar tot a lui m-a convins. Am modificat-o putin ;) 
Decretat: mai bine consumam cozonacul asa. :))

 

INGREDIENTE

  • 300 g cozonac panettone
  • 2 linguri gem de mure
  • 1/2 tableta ciocolata
  • o lingura unt
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri rase zahar
  • esenta vanilie
  • 4 oua.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac panettone:

O tava dreptunghiulara de yenna este unsa din belsug cu unt. Cozonacul se taie felii mari si se asaza in tava...cat mai compact, sa nu ramana portiuni neacoperite.


Din lapte, oua, esenta vanilie si zahar se face o compozitie omogena si se pune peste cozonac. Cu dosul unei linguri, se preseaza usor feliile de cozonac astfel incat sa se imbibe bine cu laptele. Din loc in loc, se pune pe suprafata budincii cate putin gem de mure si ciocolata rupta bucati. Dupa care, la final, se mai adauga putin cozonac rupt bucati. Si-l ,, rugam" si pe el sa ia putin lapte. Tava se pune la cuptor pentru 20-25 minute.


Ps. Daca mai sunt locuri ( coltisoare) neacoperite cu cozonac in tava, nu-i bai, se va simti crema tare buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac panettone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

alilianaa 1

23.01.2017, 11:50

Va multumesc cu drag!

mihaelar63 1

23.01.2017, 15:11

Buna de tot budincuta aceasta . Si eu am un panetone pe stoc . Trebuie sa-l execut

alilianaa 1

25.01.2017, 18:15

Miha, noua ne-a placut! Sper sa-ti placa si tie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornete umplute