Budinca de cozonac panettone

de alilianaa in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 3284 vizualizari

 

Cred ca stiti ce inseamna. Inseamna ca am transferat folosirea cozonacului in alt produs de consum. Pentru ca nu imi place sa risipesc ( mai ales mancare) ... Am folosit panettone pentru ca e plin de fructe confiate, iar mie imi plac mult. Reteta am vazut-o la Jamie Oliver, mai de mult. Am cercetat mai multe retete, dar tot a lui m-a convins. Am modificat-o putin ;) 
Decretat: mai bine consumam cozonacul asa. :))

 

INGREDIENTE

  • 300 g cozonac panettone
  • 2 linguri gem de mure
  • 1/2 tableta ciocolata
  • o lingura unt
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri rase zahar
  • esenta vanilie
  • 4 oua.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac panettone:

O tava dreptunghiulara de yenna este unsa din belsug cu unt. Cozonacul se taie felii mari si se asaza in tava...cat mai compact, sa nu ramana portiuni neacoperite. 

Din lapte, oua, esenta vanilie si zahar se face o compozitie omogena si se pune peste cozonac. Cu dosul unei linguri, se preseaza usor feliile de cozonac astfel incat sa se imbibe bine cu laptele. Din loc in loc, se pune pe suprafata budincii cate putin gem de mure si ciocolata rupta bucati. Dupa care, la final, se mai adauga putin cozonac rupt bucati. Si-l ,, rugam" si pe el sa ia putin lapte. Tava se pune la cuptor pentru 20-25 minute. 

Ps. Daca mai sunt locuri ( coltisoare) neacoperite cu cozonac in tava, nu-i bai, se va simti crema tare buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac panettone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

alilianaa 1

23.01.2017, 11:50

Va multumesc cu drag!

mihaelar63 1

23.01.2017, 15:11

Buna de tot budincuta aceasta . Si eu am un panetone pe stoc . Trebuie sa-l execut

alilianaa 1

25.01.2017, 18:15

Miha, noua ne-a placut! Sper sa-ti placa si tie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă de Panettone