Budinca de cozonac panettone

de alilianaa in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 1171 vizualizari

 

Cred ca stiti ce inseamna. Inseamna ca am transferat folosirea cozonacului in alt produs de consum. Pentru ca nu imi place sa risipesc ( mai ales mancare) ... Am folosit panettone pentru ca e plin de fructe confiate, iar mie imi plac mult. Reteta am vazut-o la Jamie Oliver, mai de mult. Am cercetat mai multe retete, dar tot a lui m-a convins. Am modificat-o putin ;) 
Decretat: mai bine consumam cozonacul asa. :))

 

INGREDIENTE

  • 300 g cozonac panettone
  • 2 linguri gem de mure
  • 1/2 tableta ciocolata
  • o lingura unt
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri rase zahar
  • esenta vanilie
  • 4 oua.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cozonac panettone:

O tava dreptunghiulara de yenna este unsa din belsug cu unt. Cozonacul se taie felii mari si se asaza in tava...cat mai compact, sa nu ramana portiuni neacoperite.


Din lapte, oua, esenta vanilie si zahar se face o compozitie omogena si se pune peste cozonac. Cu dosul unei linguri, se preseaza usor feliile de cozonac astfel incat sa se imbibe bine cu laptele. Din loc in loc, se pune pe suprafata budincii cate putin gem de mure si ciocolata rupta bucati. Dupa care, la final, se mai adauga putin cozonac rupt bucati. Si-l ,, rugam" si pe el sa ia putin lapte. Tava se pune la cuptor pentru 20-25 minute.


Ps. Daca mai sunt locuri ( coltisoare) neacoperite cu cozonac in tava, nu-i bai, se va simti crema tare buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cozonac panettone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

alilianaa 1

23.01.2017, 11:50

Va multumesc cu drag!

mihaelar63 1

23.01.2017, 15:11

Buna de tot budincuta aceasta . Si eu am un panetone pe stoc . Trebuie sa-l execut

alilianaa 1

25.01.2017, 18:15

Miha, noua ne-a placut! Sper sa-ti placa si tie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Eclere