Clafoutis cu cirese si piersici

de cristeena20 in Dulciuri, 19 Iun 2015 | 3942 vizualizari

 

Ador acest desert in perioadele cu caldura mare . Este atat de simplu de facut si atat de racoritoare. Deloc dulce si cu aroma de fructe-o idee minunata cand aveti nevoie sau chef de un alint dulce.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 5 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 250 ml lapte gras
  • 8 linguri faina
  • coaja de lime (sau lamaie)
  • 400 gr cirese bine coapte
  • 2 piersici aromate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese si piersici:

Intai ne ocupam de fructe: scoatem samburii cireselor si piersica o taiem cubulete cu coaja cu tot. Ungem o tava de tarta de ceramica sau de silicon cu margarina .Incingem cuptorul la 180 grade.

Intr-un bol batem cu un tel ouale cu sarea si zaharul. Adsaugam si vanilia si coaja de lime rasa sau de lamaie. Batem cca 5 minute si adaugam laptele. Omogenizam si adaugam apoi faina. O sa iasa ca un aluat mai gros de clatite. Acest aluat se toarna peste fructele puse in tava inainte si dma la cuptor pt cca 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Nu lasam sa se usuce rpea tare deoarece trebuie sa aiba textura unei budinci mai tari.

Servim rece cu zahar pudra deasupra sau cu frisca. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese si piersici" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piersici