Clafoutis cu cirese si piersici

de cristeena20 in Dulciuri, 19 Iun 2015 | 1528 vizualizari

 

Ador acest desert in perioadele cu caldura mare . Este atat de simplu de facut si atat de racoritoare. Deloc dulce si cu aroma de fructe-o idee minunata cand aveti nevoie sau chef de un alint dulce.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua mari
  • 5 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 250 ml lapte gras
  • 8 linguri faina
  • coaja de lime (sau lamaie)
  • 400 gr cirese bine coapte
  • 2 piersici aromate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese si piersici:

Intai ne ocupam de fructe: scoatem samburii cireselor si piersica o taiem cubulete cu coaja cu tot. Ungem o tava de tarta de ceramica sau de silicon cu margarina .Incingem cuptorul la 180 grade.


Intr-un bol batem cu un tel ouale cu sarea si zaharul. Adsaugam si vanilia si coaja de lime rasa sau de lamaie. Batem cca 5 minute si adaugam laptele. Omogenizam si adaugam apoi faina. O sa iasa ca un aluat mai gros de clatite. Acest aluat se toarna peste fructele puse in tava inainte si dma la cuptor pt cca 30-35 minute. Facem testul cu scobitoarea. Nu lasam sa se usuce rpea tare deoarece trebuie sa aiba textura unei budinci mai tari.


Servim rece cu zahar pudra deasupra sau cu frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Criss 1

20.06.2015, 12:51

Lau 1

20.06.2015, 20:28

ce bine arata

mirela0911 1

21.06.2015, 14:41

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si piersici