Tarta cu capsuni

de alba_zori in Dulciuri, 12 Mar 2013 | 9238 vizualizari

 

O tarta delicioasa,numai buna pentru primirea oaspetilor.Am facut tarta aceasta si alte dati dar parca de data asta era si mai buna,sper sa va placa cat mie!

 

INGREDIENTE

PENTRU ALUAT:

  • 110 gr zahar
  • 1 ou
  • un plic de vanilie
  • putina coaja de lamaie rasa
  • 2 linguri de lapte sau lichior
  • 250 gr faina 00 data prin sita
  • o lingurita pline de praf de copt
  • 80 ml ulei de floarea soarelui

PENTRU CREMA PATISERA CHANTILLY:

  • 200 ml lapte
  • 50 ml frisca lichida
  • un plic de vanilie
  • 60 gr amidon
  • 75 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • o coaja de lamaie spalata bine
  • 150 gr frisca batuta cu zahar pudra si intaritor frisca
  • jumate de sticluta de aroma de lamaie
  • 250 gr capsuni
  • un plic de gelatina in praf
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu capsuni:

Pregatirea aluatului:


Se amesteca intr-un bol toate ingredientele in ordinea scrisa si se omogenizeaza.La urma se lucreaza un minut cu mana ca sa formam o minge care o vom acoperi cu folie transparenta si o vom lasa la odihnit 30 minute in frigider.



  • Dupa acest timp se scoate din frigider si se intinde intre doua folII transparente,se aranjeaza frumos in tava de tarta care am uns-o in prealabil cu ulei si faina,se indeparteaza folia de deasupra,se fac gauri cu furculita peste tot ca sa nu se umfle in cuptor si se unge bordul cu putina apa.


Se pune la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.


Pentru crema patisera Chantilly:


Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu frisca,coaja de lamaie si lasam in infuzie 10 minute.


Intr-un bol amestecam zaharul cu galbenusurile,apoi cu amidonul dat prin sita,vanilia ca sa devina o compozitie sfaramicioasa care o vom topi cu laptele cald incet,incet,amestecand foarte bine.


Dupa ce a devenit o compozitie omogena o turnam in craticioara si invartim cu o furculita pe foc mic pana se ingroasa si devine crema.


Acoperim crema cu folie transparenta si lasam la racit.


Batem frisca cu zahar pudra si intaritor,adaugam si jumatea de sticluta de aroma de lamaie.


Dupa ce s-a racit amestecam crema cu frisca de jos in sus pana se omogenizeaza.


Asezam crema in tarta.


Spalam caspunele si le taiem felii dupa marime, le aranjam peste crema si turnam gelatina preparata dupa instructiunile de pe plic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

12.03.2013, 22:15

Ce mult imi place

diana_k 1

13.03.2013, 09:08

o tarta rapida si foarte buna

alba_zori 1

13.03.2013, 09:39

multumesc din inimioara ca va place asa demult cat imi place si mie,va pup

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu budinca si fructe