Briose cu banane si gem

de adasev12 in Dulciuri, 12 Iul 2011 | 3197 vizualizari

 

am desoperit si eu briosele si mi-au cam intrat la suflet...din pacate inca nu am forme de briose, dar am aceste forme de savarine si le fac in ele...au forma ovala, dar gustul conteaza pana la urma mai mult....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • un iaurt de banane de 150 ml
  • o lg smantana groasa
  • 2 banane
  • zahar dupa gust, cam 150 gr
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de porocala si lamaie
  • un praf de copt
  • gem de caise si de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si gem:

Se amesteca ouale cu iaurtul si smantana, se adauga uleiul, esenta si coaja de citrice, se amesteca bine apoi se adauga zaharul si se omogenizeaza sa se topeasca , apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie si la sfarsit faina, amestecand usor ( eu le-am amestecat cu lingura, nu am folosit deloc mixerul...)


Fiindca n-am forme de briose, am uns tavitele acestea de savarine bine cu ulei si le-am tapetat cu faina, apoi am pus cate o lingura din compozitie in fiecare, am taiat bananele rondele si am pus in fiecare cate o bucata si putin gem de caise, am pus apoi o alta lingura de compozitie deasupra si am dat la cuptor la 180 gr pt jumatate de ora. Cand s-au racit le-am pudrat cu zahar .


 

TIPS-URI

1

compozitia de orice fel, e bine sa se puna deasupra , fiindca se lasa oricum , fiind mai grea decat aluatul...si daca e pusa la mijloc, in timpul coacerii o sa ajunga la fund...mie asa mi s-a intamplat...asa ca data viitoare am sa o pun deasupra, ca sa ajunga  la mijloc....

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

marcela1979 1

12.07.2011, 15:04

foarte bune

adasev12 1

12.07.2011, 20:30

carla, ms

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7809 puncte

RODIMUR

6345 puncte

Rocsi

6072 puncte

mirela0911

4809 puncte

Catalina L

4322 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Friptura de miel
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

RETETA RECOMANDATA
Sachertorte