Briose cu banane si gem

de adasev12 in Dulciuri, 12 Iul 2011 | 2676 vizualizari

 

am desoperit si eu briosele si mi-au cam intrat la suflet...din pacate inca nu am forme de briose, dar am aceste forme de savarine si le fac in ele...au forma ovala, dar gustul conteaza pana la urma mai mult....

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 300 gr faina
  • un iaurt de banane de 150 ml
  • o lg smantana groasa
  • 2 banane
  • zahar dupa gust, cam 150 gr
  • 100 ml ulei
  • coaja rasa de porocala si lamaie
  • un praf de copt
  • gem de caise si de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu banane si gem:

Se amesteca ouale cu iaurtul si smantana, se adauga uleiul, esenta si coaja de citrice, se amesteca bine apoi se adauga zaharul si se omogenizeaza sa se topeasca , apoi praful de copt stins cu zeama de lamaie si la sfarsit faina, amestecand usor ( eu le-am amestecat cu lingura, nu am folosit deloc mixerul...)


Fiindca n-am forme de briose, am uns tavitele acestea de savarine bine cu ulei si le-am tapetat cu faina, apoi am pus cate o lingura din compozitie in fiecare, am taiat bananele rondele si am pus in fiecare cate o bucata si putin gem de caise, am pus apoi o alta lingura de compozitie deasupra si am dat la cuptor la 180 gr pt jumatate de ora. Cand s-au racit le-am pudrat cu zahar .


 

TIPS-URI

1

compozitia de orice fel, e bine sa se puna deasupra , fiindca se lasa oricum , fiind mai grea decat aluatul...si daca e pusa la mijloc, in timpul coacerii o sa ajunga la fund...mie asa mi s-a intamplat...asa ca data viitoare am sa o pun deasupra, ca sa ajunga  la mijloc....

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu banane si gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

marcela1979 1

12.07.2011, 15:04

foarte bune

adasev12 1

12.07.2011, 20:30

carla, ms

mamaieelena 1

12.07.2011, 21:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Banane prajite