Guguluf cu crema de capsuni

de Lavinia in Prajituri, 2 Feb 2014 | 1928 vizualizari

 

Un desert simplu si rapid :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 1 cana lapte dulce
  • 1 cana ulei
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 150 ml lapte dulce
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri praf budinca de capsuni
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • bombonele colorate(optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu crema de capsuni:

mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.


Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa apoi adauga galbenusurile si vanilia.


Adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana ce este bine incorporat.


Adauga laptele si mai mixeaza usor cateva secunde.


Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste compozitia de oua amestecand cu un tel doar cat sa se incorporeze faina.


Tapeteaza o forma de guguluf cu unt si faina si coace-l in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.(testul scobitorii)


Lasa guguluful la racit apoi taie-l in 3 pe orizontala.


Amesteca praful de budinca cu zaharul ,esenta de vanilie si laptele fierbinte.


Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.


Hidrateaza gelatina in 3-4 linguri de apa rece timp de 5 minute.


Topeste gelatina (atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca bine.


mixeaza frisca tare apoi adauga budinca racita si mixeaza pana obtii o crema fina si pufoasa.


Umple guguluful cu crema obtinuta si da-l la rece pana prepari glazura.


Topeste ciocolata cu untul si frisca pe baie de abur apoi toarn-o usor peste guguluf.


Decoreaza cu bombonele colorate/ciocolata rasa si lasa la rece pana se intareste crema si ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Cana pentru masurarea ingredientelor sa fie aceeasi (200 ml)

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu crema de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Lavinia 1

03.02.2014, 12:14

Multumesc Simo

Pushaa 1

03.02.2014, 19:22

Lavinia 1

04.02.2014, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura fara faina -Jamie Oliver