Guguluf cu crema de capsuni

de Lavinia in Prajituri, 2 Feb 2014 | 1780 vizualizari

 

Un desert simplu si rapid :)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 1 cana lapte dulce
  • 1 cana ulei
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • Crema:
  • 150 ml lapte dulce
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri praf budinca de capsuni
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita gelatina
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 lingurita unt
  • bombonele colorate(optional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu crema de capsuni:

Mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin spuma.

Adauga zaharul lingura cu lingura si mixeaza pana obtii o bezea tare si lucioasa apoi adauga galbenusurile si vanilia.

Adauga uleiul in fir subtire si mixeaza pana ce este bine incorporat.

Adauga laptele si mai mixeaza usor cateva secunde.

Amesteca faina cu praful de copt si adaug-o peste compozitia de oua amestecand cu un tel doar cat sa se incorporeze faina.

Tapeteaza o forma de guguluf cu unt si faina si coace-l in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute.(testul scobitorii)

Lasa guguluful la racit apoi taie-l in 3 pe orizontala.

Amesteca praful de budinca cu zaharul ,esenta de vanilie si laptele fierbinte.

Pune amestecul pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.

Hidrateaza gelatina in 3-4 linguri de apa rece timp de 5 minute.

Topeste gelatina (atentie sa nu fiarba) apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca bine.

Mixeaza frisca tare apoi adauga budinca racita si mixeaza pana obtii o crema fina si pufoasa.

Umple guguluful cu crema obtinuta si da-l la rece pana prepari glazura.

Topeste ciocolata cu untul si frisca pe baie de abur apoi toarn-o usor peste guguluf.

Decoreaza cu bombonele colorate/ciocolata rasa si lasa la rece pana se intareste crema si ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Cana pentru masurarea ingredientelor sa fie aceeasi (200 ml)

RETETA IN IMAGINI

Guguluf cu crema de capsuni-0
Guguluf cu crema de capsuni-1
Guguluf cu crema de capsuni-2
Guguluf cu crema de capsuni-3
Guguluf cu crema de capsuni-4
Guguluf cu crema de capsuni-5
Guguluf cu crema de capsuni-6
Guguluf cu crema de capsuni-7
Guguluf cu crema de capsuni-8
Guguluf cu crema de capsuni-9
Guguluf cu crema de capsuni-10
Guguluf cu crema de capsuni-11
Guguluf cu crema de capsuni-12
Guguluf cu crema de capsuni-13

COMENTARII (22)

 Lavinia

Lavinia 1

03.02.2014, 12:14

Multumesc Simo

Pushaa

Pushaa 1

03.02.2014, 19:22

 Lavinia

Lavinia 1

04.02.2014, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!