Plachie de crap

de Miha in Crap / Caras, 28 Oct 2012 | 10749 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati mari de crap
  • 2 rosii
  • 1 cutie rosii in suc
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras rosu
  • 200 g ciuperci
  • sare si piper
  • cimbru
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1/2 pahar vin alb
  • cateva linguri de smantana
  • sare si piper
  • boia de ardei
  • patrunjel
  • cateva linguri faina alba si ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de crap:

Bucatile de peste se sareaza si se pipereaza dupa gust. Le trecem apoi prin faina in care am pus putin cimbru uscat si le prajim usor pe ambele parti. Se scot pe un prosop absorbant.


Rosiile se taie felii, rosiile in suc se paseaza (se pot lasa bucati mai mari, felii sau cuburi, pentru cine n-are mofturosi la masa).


Ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie felii subtiri si ardeiul cubulete. Intr-o tigaie cu putin ulei si 1 lingura cu apa calim usor, pana se inmoaie, ceapa si ardeiul. Saram si piperam dupa gust.


Separat, calim ciupercile in putin ulei, pana scade zeama lasata de acestea. Stingem cu vin si mai lasam sa fiarba cateva minute.


In tava pe care o vom pune la cuptor punem un pat de legume, asezam deasupra bucatile de peste si acoperim cu un strat de ciuperci. Turnam deasupra rosiile pasate cu tot cu sucul din conserva si acoperim cu feliile de rosii.


Saram si piperam din nou, dupa gust, si dam tava la cuptor, la foc mediu, pentru cca 25 de minute.


Intre timp pisam usturoiul si-l amestecam cu boia de ardei, patrunjel si smantana. Turnam amestecul de usturoi deasupra pestelui din tava si dam din nou la cuptor pentru 10-15 minute.


Se serveste calda cu mamaliguta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Xandrinne 1

09.04.2015, 07:20

noiinbucatarie 1

04.02.2016, 17:45

si noua ne place foarte mult!

susu 1

22.03.2016, 13:59

O nebunie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34

Cartofi franțuzești

de RODIMUR 1

ieri la 16:32