Crap prajit cu mujdei - marinat in bere

de mihaelar63 in Crap / Caras, 10 Dec 2015 | 1041 vizualizari

 

Sotul meu a intrat in greva, vrea pestele prajit simplu , doar sarat . Lui i-am preparat cum i-a placut . Dupa ce a gustat si dintr-al meu a insistat sa-i spun cum l-am facut asa bun  :d Pentru preparare m-am inspirat din cartea ,, 137 de preparate cu peste si fructe de mare '' autor Valentina Iordan.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg felii crap proaspat
  • 2 lamai
  • 1 bere
  • 1 lingura sare grunjuroasa
  • 3 linguri faina
  • ulei pentru prajit
  • piper rosu
  • Mujdei de usturoi - 6 catei usturoi , sare , 50 ml ulei , 50 ml apa minerala
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap prajit cu mujdei - marinat in bere:


  1. Spalati pestele.

  2. Splati lamaile.

  3. Intr-un vas mare se pune pestele, se sareaza, se pune o lamaie feliata si se toarna deasupra o bere.Stoarceti feliile de lamaie si lasati cojile sa parfumeze marinata. Lasati pestele la marinat 12 ore.

  4. Prin aceasta marinare veti avea un peste cu o culoare frumoasa [ am observat ca s-a scos sangele, fara gust pregnant ].

  5. Feliile de peste se scurg intr-o sita, se dau prin faina alba si se prajesc in ulei incins pe ambele parti.

  6. Scoateti pestele pe un platou cu prosop de hartie care va absorbi surplusul de ulei .

  7. Pentru mujdei am blenduit ingredientele date cu blenderul vertical de mana [apa minerala se adauga la sfarsit prin amestecare simpla]

  8. Am servit crapul cu mujdei de usturoi si garnitura de orez.

  9. Am decorat cu felii de lamai si boabe de piper rosu.

  10. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Pestele se pune la prajit , intai cu pielea in jos .

2

Pestele astfel marinat dupa prajire are o frumoasa culoare aurie , crocant in exterior si pufos -fara a fi uscat - in interior .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap prajit cu mujdei - marinat in bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

11.12.2015, 15:47

Dia , este de bine sau de rau ?

mihaelar63 1

11.12.2015, 15:48

Luana , ai prioritate

Catalina L 1

12.12.2015, 09:20

foarte bun...asa manca si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel