Plachie de crap

de katty in Crap / Caras, 7 Iun 2020 | 6224 vizualizari

 

Imi era tare dor de niste peste, asa ca am facut o plachie de crap, buna de sa te lingi pe degete.

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ardei gras
  • 700 gr crap
  • 300 gr rosii pasate
  • 100 ml vin alb sec
  • sare
  • piper negru macinat
  • cimbru
  • boia dulce
  • 2 rosii
  • 1/2 lingurita zahar
  • 3-4 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • mamaliga pentru servit.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de crap:

Portionam pestele, il spalam bine, il scurgem si il dam cu sare.

Tocam ceapa, ardeiul gras si usturoiul fin.

In uleiul incins punem ceapa si putina sare si o lasam la foc mic pana se inmoaie. Adaugam ardeiul gras.

Cand acesta s-a inmuiat, adaugam usturoiul. Stingem cu rosiile pasate, vinul, adaugam piper, cimbru, boia, foile de dafin, zaharul si fierbem la foc mic pana ceapa si ardeiul se inmoaie bine si sosul se leaga. Daca este nevoie adaugam si putina apa calda.

Cand sosul s-a legat, stingem focul. Asezam bucatile de peste in vas. Peste fiecare bucata de peste asezam o felie de rosie. Putem sa mai adaugam si ceva usturoi pisat.

Dam vasul la cuptor la foc mic pentru 15 minute.

Servim cu patrunjel verde presarat deasupra si mamaliga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Peste "Inecat" in ciuperci si rosii