Crap cu legume, la cuptor

de Ina in Crap / Caras, 17 Apr 2011 | 16987 vizualizari

 

De ziua mea, pentru voi, dragi bucatarasi >:D

 

INGREDIENTE

  • 1 crap marisor ( al meu a avut cca. 7 kg :D )
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri sos Worcester
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 varf de cutit de ghimbir macinat
  • 6-7  catei usturoi
  • sare
  • piper 
  • boia
  • 2 morcovi mari
  • 1 kg cartofi
  • 400 g. legume congelate ( mazare, fasole pastai , conopida si morcov )
  • 1 lamaie
  • 2 rosii ( eu am pus bucati de rosii in bulion )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu legume, la cuptor:

Curatam pestele de solzi , scoatem matele si branhiile, apoi il portionam rondele.


Spalam bine fiecare medalion , iar daca bucatile sunt prea mari le sectionam pe jumatate. Ungem fiecare bucata de peste cu jumatate din sosul format din ulei , sos de soia , sos Worcester, ghimbir , otet balsamic , piper , zeama de lamiae / helas si boia .


Pestele se aseaza central, intr-o tava pe hartie de copt , lateralele completandu-le cu felii de cartofi si legume congelate ( daca ai proaspete, cu atat mai bine).


Presaram sare si stropim cu ulei , dupa care decoram totul cu felii de usturoi, de lamaie si de rosii. Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor cca. 30 minute la foc potrivit, dupa care indepartam folia , stropim pestele cu restul de sos si bagam iar la cuptor 15 minute, pana se rumeneste.


Bucatarasi, poftiti la masa!!!!! >:D<


P.S. Multumesc pentru idee, mihaelar63! :-*


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu legume, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

adry88 1

06.05.2011, 15:43

tanyapatap 1

22.11.2013, 16:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Crap cu sos de rosii si usturoi