Somn la cuptor cu cartofi si mazare

de mihaelar63 in Peste, 1 Dec 2010 | 15324 vizualizari

 

M-am inspirat de la Oana , reteta -salau cu legume . Am dorit sa prepar si eu salau , dar dupa ce am decongelat pestele s-a ,, modificat '' in somn !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 somn [ 1 kg]
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri ulei orez
  • 2 linguri otet de lamaie
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • piper 
  • boia
  • 2 morcovi
  • 1 kg cartofi
  • 1 cana mazare verde
  • 1 lamaie
  • 1 rosie
  • boia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor cu cartofi si mazare:

Pestele curatat se spala , se incresteaza si se unge cu jumatate din sosul format din ulei , sos de soia , ghimbir , otet de lamaie , piper si bineinteles boia [ ce sa fac sunt ardeleanca , nu m-am ,, rabdat  ''sa nu pun ]

Pestele se aseaza intr-o tava  pe hartie de copt ,, secondat '' pe laterale de cartofi [ care in prealabil au fost curatati , taiati si spalati ]mazare vede si morcovi[ curatati , spalati si taiati rondele ].

Se  presara sare si se stropeste cu ulei , se decoreaza somnul cu usturoi, lamaia si rosia feliata : se acopera tava cu folie  de aluminiu si se da la cuptor 30 min .

Se indeparteaza folia , se stropeste somnul cu restul de sos si se mai lasa la rumenit 15 min .      Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor cu cartofi si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (78)

eclerash 1

10.12.2010, 22:10

o prezentare superba!arata incredibil!!!

mihaelar63 1

12.12.2010, 11:08

Eclerash multumesc Ce sa fac ? cateodata imi mai iese

MVMih 1

28.03.2011, 13:42

Nota 10 pentru tot.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav la gratar