Somn la cuptor cu cartofi si mazare

de mihaelar63 in Peste, 1 Dec 2010 | 10326 vizualizari

 

M-am inspirat de la Oana , reteta -salau cu legume . Am dorit sa prepar si eu salau , dar dupa ce am decongelat pestele s-a ,, modificat '' in somn !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 somn [ 1 kg]
  • 2 linguri sos soia
  • 2 linguri ulei orez
  • 2 linguri otet de lamaie
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 6 catei usturoi
  • sare
  • piper 
  • boia
  • 2 morcovi
  • 1 kg cartofi
  • 1 cana mazare verde
  • 1 lamaie
  • 1 rosie
  • boia
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn la cuptor cu cartofi si mazare:

Pestele curatat se spala , se incresteaza si se unge cu jumatate din sosul format din ulei , sos de soia , ghimbir , otet de lamaie , piper si bineinteles boia [ ce sa fac sunt ardeleanca , nu m-am ,, rabdat ''sa nu pun ]


Pestele se aseaza intr-o tava pe hartie de copt ,, secondat '' pe laterale de cartofi [ care in prealabil au fost curatati , taiati si spalati ]mazare vede si morcovi[ curatati , spalati si taiati rondele ].


Se presara sare si se stropeste cu ulei , se decoreaza somnul cu usturoi, lamaia si rosia feliata : se acopera tava cu folie de aluminiu si se da la cuptor 30 min .


Se indeparteaza folia , se stropeste somnul cu restul de sos si se mai lasa la rumenit 15 min . Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Somn la cuptor cu cartofi si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (78)

eclerash 1

10.12.2010, 22:10

o prezentare superba!arata incredibil!!!

mihaelar63 1

12.12.2010, 11:08

Eclerash multumesc Ce sa fac ? cateodata imi mai iese

MVMih 1

28.03.2011, 13:42

Nota 10 pentru tot.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pastrav italian