Plachie de crap

de Bunica in Crap / Caras, 28 Noi 2019 | 2466 vizualizari

 

Am avut doua bucati de crap /file de crap pe care le-am facut o plachie  buna rau.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati file de crap
  • 2 cepe potrivite
  • 150 ml.ulei
  • 1 lingura faina
  • 150 g. suc de rosii
  • 150 ml. vin rosu
  • 1 foaie dafin
  • sare/piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de crap:

Pestele spalat, sters se sareaza usor.

Intr-o tigaie se pune uleiul la incins.

Faine se pune intr-o farfurie si se tavaleste pestele prin faina.

Pune bucatile de peste in uleiul incins si prajeste-le pe toate partile.

Scoate pestele pe servetele de hartie.

Ceapa curatata de foile galbene, spalata, stearsa si tocata solzisori se pune la inabusit in tigaia in care ai prajit pestele.

Cand ceapa devine translucida se adauga sucul de rosii si le lasa la fiert

Adauga vinul si lasa la fiert 2-3 minute, cat sa se elimine alcoolul.

Sareaza si pipereaza dupa gust, adauga foaia de dafin.

Ia un vas si pune pestele prajit, iar peste el toarna sosul.

Da vasul la cuptorul incins pentru 15-20 minute.

Se serveste cu mamaliga sau paine.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de crap" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crap prajit