Caras prajit cu mamaliga si usturoi

de MotanLaOale in Crap / Caras, 18 Aug 2016 | 1204 vizualizari

 

Dupa mine este cel mai dulce si bun peste.

 

INGREDIENTE

  • 6 carasi (1,800 kg)
  • 50g faina
  • sare grunjoasa
  • ulei pentru prajit
  • MAMALIGA
  • 2 pahare malai
  • 6 pahare apa
  • 2 lingurite rase sare
  • 50g unt
  • 1 capatana usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras prajit cu mamaliga si usturoi:

Pestele se curata de solzi, se taie capetele, se scot intestinele si se spala bine bine.


Se presara cu sare grunjoasa (absoarbe doar cat are nevoie) si se lasa intr-o strecuratoare o ora.


Se scutura de surplusul de sare si se tavaleste prin faina pe toate partile.


Se prajesc in ulei incins pe ambele parti pana se rumenesc frumos.


Pentru mamaliga se pune apa cu sarea la fiert presarand deasupra o lingura de malai.


Cand fierbe apa, se da focul mic si se presara malaiul amestecand sa nu faca cocoloase.


Se fierbe 15-20 minute amestecand.


Cand este aproape gata se pune si untul, se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute.


Se rastoarna pe un fund de lemn sau intr-un castron.


Usturoiul se curata si se poate face mujdei.


Eu l-am mancat asa deoarece era usturoi nou si este foarte bun, mai bun decat usturoiul vechi (uscat).


Se pune intr-o farfurie peste, mamaliga si usturoi si se consuma impreuna.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caras prajit cu mamaliga si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

elucubratiiculinare 1

19.08.2016, 09:38

carasul e cel mai tare
Si preferatul meu

marysedici 1

21.08.2016, 09:40

Atat as adauga ca in faina eu pun putina boia, asa se rumeneste mai frumos.
Si desigur fac musdei de ustoroi: ustoroi tocat, sarat, frecat cu 1- 2 linguri ulei; + 1-2linguri mari de smantana, omogenizat. Adauga apa dupa consistenta dorita. Adauga zeama de lamaie dupa preferinta.

MotanLaOale 1

21.08.2016, 10:32

Poti sa faci ....cum vrei tu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Medalion de crap rumen