margot12

1

Bucataras
incepator

bucuresti

Bucataras din 21.09.2011

RETETE11
PRIETENI19
Retete

Placinta cu dovleac

In Dulciuri la 25 Sep 2012

Umplutura: Se curata dovleacul, se spala si se da pe razatoare; dupa care se pune intr-o cratita la foc cu putina apa ca sa nu se lipeasca si cu 10 linguri de zahar. Se tine pe foc amestecand tot timpul pana cand se inmoaie (cam 10 min), dupa care se lasa la racit. Cand s-a racit complet se...

Budinca "Paula"

In Dulciuri la 14 Sep 2012

Preparam budinca urmand instructiunile de pe plic numai ca adaugam si o lingura de smantana si un plic de zahar vanilat cand dizolvam praful de budinca. O lasam putin sa se racoreasca dar amestecam tot timpul ca sa nu faca pojghita deasupra si o impartim in 2 parti. O parte o amestecam cu...

Fasole batuta

In Mancaruri de post la 13 Sep 2012

Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat cateva ore sau peste noapte. Se pune fasolea la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba in cateva clocote si se schimba apa cu alta curata tot clocotita. Se lasa la fiert 15-20 minute si se repeta procedura de mai devreme. Dupa ce am schimbat a...

Tocanita de ardei cu piept de pui

In Pui la 13 Sep 2012

Se curata ceapa, se spala, se toaca marunt si se pune la calit in ulei cu putina apa si cu putina sare. Ardeii se curata, se toaca bucati si se pun peste ceapa dupa ce se mai inmoaie putin ceapa. Se lasa la calit asa 5-10 minute. Intre timp se pregateste pieptul de pui (se spala, se usuca, se...

Salata de ardei copti

In Salate la 13 Sep 2012

Se coc ardeii, se curata, se spala si se aseaza intr-un castron. Usturoiul curatat si strivit putin sau tocat se pune peste ardei. Se pregateste amestecul din otet, ulei, sare si piper intr-o cana, se amesteca bine si se toarna peste ardei. Se pun la rece si se servesc cu fasole, tocanita etc....

Zacusca de vinete cu ciuperci

In Zacusca la 7 Sep 2012

Se  curata ceapa, se toaca marunt (2 cepe le punem deoparte) si se pune la calit in 300 ml ulei cu putina sare. Ardeii se toaca marunt, la fel si gogosarii si se adauga impreuna cu piperul boabe si foaia dafin peste ceapa cand aceasta incepe sa devina aurie. Lasam la calit asa cam 30 minute...

Friptura de porc cu sos de curry

In Porc la 6 Sep 2012

Carnea se spala, se taie cuburi (mai mari), se sareaza si se pune la prajit. Se perpeleste pana cand prinde putina culoare. Ceapa se toaca marunt si se pune peste carne la calit impreuna cu lingura de curry. Dupa ce se calesc toate cam 3-4 minute se pune apa cat sa acopere carnea (eu am pus 2...

Dovlecei la cuptorul cu microunde

In Mancaruri de legume la 3 Sep 2012

Se spala dovleceii si se taie felii grose si se aseaza pe o farfurie mare sau platou, se stropesc cu ulei, se condimenteaza, se pune si usturoiul strivit si se baga la cuptorul cu microunde 20-22 minute in functie de cuptor (eu i-am bagat la combi adica grill+microunde 21 minute). Se pot...

Varza dulce cu carne de pui

In Pui la 2 Sep 2012

Se curata si se toaca marunt ceapa care se pune la calit intr-o lingura de ulei si cu un praf de sare ca sa se inmoaie. Varza tocata si frecata cu sare se pune peste ceapa usor calita si se pune apa cam 1-2 pahare si piperul boabe impreuna cu frunza de dafin. Carnea se poate cali putin intr-o...

Tarta cu mere

In Prajituri la 31 Aug 2012

Se topeste o lingura de zahar cu putina apa in tava in care vrem sa facem tarta si se intinde pe toata suprafata si se lasa la racit. Merele se taie feliute sau rondele (cum prefera fiecare) si se aseaza pe tava. Se baga tava la cuptor la foc mic pentru 10 minute ca sa se mai inmoaie merele....

Budinca de gris cu cacao

In Dulciuri la 29 Aug 2012

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si un praf de sare. Cand incepe sa dea in clocot se adauga grisul in ploaie amestecand tot timpul cu telul. Se lasa sa dea in cateva clocote, se opreste focul si se adauga vanilia si margarina sau untul. Se acopera cu un capac si se lasa la racit (eu...

Afisate 1 - 11 din 11 retete    

Postari recente

publicat la 25.09.2012

Placinta cu dovleac

publicat la 14.09.2012

Budinca "Paula"

publicat la 13.09.2012

Fasole batuta

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Esti imprevizibil ca de obicei. Si azi vei starni admiratie si ingrijorare.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]