Fasole batuta

de margot12 in Mancaruri de post, 13 Sep 2012 | 2941 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Fasole 500 g
  • Ceapa 4-5 buc
  • Bulion 2 linguri
  • Ulei 200 ml
  • Sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • Usturoi 3-4 catei
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat cateva ore sau peste noapte. Se pune fasolea la fiert in apa clocotita, se lasa sa fiarba in cateva clocote si se schimba apa cu alta curata tot clocotita. Se lasa la fiert 15-20 minute si se repeta procedura de mai devreme. Dupa ce am schimbat a doua oara apa adaugam si sare si putin ulei in apa in care fierbe fasolea si o lasam la fiert pana cand se inmoaie fasolea. Dupa ce s-a fiert fasolea se scoate intr-o strecuratoare si se lasa la racit si la scurs.


Dupa ce s-a racit si s-a scurs se trece prin masina de tocat impreuna cu usturoiul curatat sau se paseaza cu blenderul pana cand devine o pasta ca un piure. Se freaca cu 100 ml ulei, sare si putin din zeama in care a fiert pana cand are consistenta potrivita. Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se pune la calit in 100 ml ulei si putina sare adaugand cate putina apa pana cand se inmoaie si devine aurie. Se adauga si bulionul peste ceapa si se mai caleste 5-10 minute cu putina apa ca sa nu se arda, se mai pun sare si piper dupa gust si se da la o parte cand e gata.


Fasolea batuta se pune in farfurii/castroane si se pune amestecul de ceapa peste.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mamaieelena 1

13.09.2012, 19:48

buna,buna

Laly 1

13.09.2012, 20:17

Ce bunatate

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:27

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Tabita _

11882 puncte

mihaelar63

10730 puncte

oanapl

9685 puncte

Rocsi

7318 puncte

Constelatialeu

6755 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta creata

de Lau 9

ieri la 22:49

Spaghete cu creveți aromatizați

ieri la 22:40

Chiftele in sos de branzeturi

de Lau 9

ieri la 22:04

Cornuri a la Luca

ieri la 21:37

RETETA RECOMANDATA
Fasolica batuta de post