Tarta cu mere

de margot12 in Prajituri, 31 Aug 2012 | 2414 vizualizari

 

Reteta mea pentru tarta cu mere. Este gustoasa si foarte simplu de preparat.

 

INGREDIENTE

  • mere 2 buc
  • zahar 2 linguri
  • ou 1 buc
  • margarina sau unt 2 linguri
  • lapte batut 1 lingura
  • faina cat cuprinde
  • sare 1 praf
  • scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere:

Se topeste o lingura de zahar cu putina apa in tava in care vrem sa facem tarta si se intinde pe toata suprafata si se lasa la racit. Merele se taie feliute sau rondele (cum prefera fiecare) si se aseaza pe tava. Se baga tava la cuptor la foc mic pentru 10 minute ca sa se mai inmoaie merele.

Aluatul se prepara din ou, margarina, lapte batut, zahar, sare si faina si se intinde peste tava cu mere. Se mai baga la cuptor la 180 grade pana se rumeneste foaia (la mine a durat cam 10 minute). Se scoate de la cuptor si se mai lasa putin asa in tava cam 5-10 minute dupa care se pune o farfurie deasupra tavii si cu un prosop de bucatarie ca sa nu friga, se intoarce si se presara scortisoara deasupra.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Eu nu topesc zaharul pana se face maro, il topesc doar putin ca sa nu fie amar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si glazura de gem de gutui