Stea cu portocale si sarlota

de Mama_Lizica in Prajituri, 31 Dec 2009 | 5077 vizualizari

 

Cand eram mica, un batran ma invata ca, atunci cand nu pot adormi, sa numar: o stea logostea, doua stele logostele, trei stele logostele... Functioneaza perfect acum, nu ajung niciodata mai sus de 10 stele. In bucatarie, apuc sa numar numai o stea si imi ling degetele...

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 esenta portocale
  • 1 borcan dulceata de portocale
  • 100 ml suc de portocale
  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g ciocolata alba
  • 2 cani lapte
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stea cu portocale si sarlota:

Faci un blat de pandispan: Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile, adaugi zaharul, lingura cu lingura. Bati in continuare, adaugi galbenusurile, unul cate unul, apoi uleiul, in fir subtire. La final, esenta de portocale si faina, presarata in ploaie. In acest moment, scoti telul si amesteci usor, cu o lingura de lemn, prin rasturnare. Pui aluatul intr-o forma de tort (sau una speciala, in forma de stea, daca ai) tapetata cu hartie de copt. Dai la cuptor, la foc potrivit pentru 10-15 minute (pana devine auriu si trece testul scobitorii). Cand e gata, il dai la racit si, dupa ce se raceste, pregatesti sarlota: amesteci cacaua cu zaharul si cu 1 lingura faina, apoi adaugi laptele, amestecand. Pui pe foc mic si amesteci continuu, pana se ingroasa. Decupezi blatul in forma de stea, folosind un sablon de carton, apoi il tai in 3 pe orizontala. Insiropezi primul blat cu sucul de portocale, pui sarlota de cacao si dulceata de portocale. Deasupra pui blatul al doilea, cu care procedezi la fel. Imbraci tortul in ciocolata neagra topita la bain-marie si, cand e calda inca, pui pe deasupra ciocolata alba rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Stea cu portocale si sarlota" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

Bucataras 1

31.12.2009, 17:34

Mama_Lizica, bine ai venit printre bucatarasi. Sper sa te molipsim cu veselia noastra

Teo 1

31.12.2009, 19:59

eu de obicei,testez dupa ce gust ;dar vad poza si chiar ma face sa incerc.

luminita20_2006 1

01.01.2010, 17:48

super tortul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanași cu dulceață de vișine - Rețeta delicioasă pentru un desert savuros

pe 19.07 la 15:02

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 19.07 la 14:32

Paste cu legume de vara - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 19.07 la 10:23

Salata de paste cu ton, spanac si rosii - Reteta savuroasa si rapida

pe 18.07 la 16:43

Galuste de cartofi cu prune - Reteta traditionala romaneasca

pe 18.07 la 16:36

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dublu Kinder Pingui