Budinca de gris cu cacao

de margot12 in Dulciuri, 29 Aug 2012 | 7365 vizualizari

 

Am facut initial gris cu lapte dar nu prea i-a placut fetitei mele asa ca am incercat sa fac o budinca si i-a placut foooaarte mult!

 

INGREDIENTE

  • Lapte 1 litru
  • Gris 6 linguri
  • Vanilie (esenta cateva picaturi sau zahar vanilat 1 plic)
  • Zahar 10 linguri
  • Cacao 3 linguri
  • Oua 3 bucati
  • Margarina sau unt 1 lingurita
  • Sare 1 praf
  • Bicarbonat de sodiu 1 praf
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu cacao:

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul si un praf de sare. Cand incepe sa dea in clocot se adauga grisul in ploaie amestecand tot timpul cu telul. Se lasa sa dea in cateva clocote, se opreste focul si se adauga vanilia si margarina sau untul. Se acopera cu un capac si se lasa la racit (eu l-am avut chiar si la frigider peste noapte pt ca de abia a doua zi m-am hotarat sa fac budincuta).

Se separa galbenusurile de albusuri si galbenusurile se freaca bine cu cacaua iar albusurile se bat spuma. Amestecam compozitia de gris cu lapte cu galbenusurile si la sfarsit punem albusurile si bicarbonatul si le incorporam cu grija de jos in sus prin rasturnare. Se tapeteaza un vas pt copt cu hartie de copt si se rastoarna compozitia in el. Se baga la cuptor. Cuptorul l-am incalzit cam la 150 grade 10 minute. Eu am copt-o cam 30 de minute dar cred ca depinde de cuptor, oricum e gata cand e legata ca o piftie.

Dupa ce am scos-o din cuptor am tinut vasul acoperit cam 20 de minute ca sa se mai abureasca putin.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

margot12 1

30.08.2012, 01:44

Multumesc!!
Astazi a venit o prietena la mine si a mancat si ea o portie si a zis ca e foarte buna.. o cred pe cuvant ca eu nu am voie, sunt la regim

Lau 1

30.08.2012, 13:53

bun venit

MotanLaOale 1

31.08.2012, 22:22

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu branza de vaci