Budinca de gris cu lapte si afine

de Oana in Dulciuri, 27 Iul 2015 | 2541 vizualizari

 

Gris cu lapte buuun de tot! Dar ce ziceti de o budinca? 

 

INGREDIENTE

    • lapte - 1 l
    • gris – 150 gr
    • zahar – 50 gr
    • coaja rasa de lamaie – ½ lingurita
    • coaja rasa de portocala – ½ lingurita
    • extract de vanilie – 1 lingurita
    • oua – 2 buc
    • afine – 200 gr
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de gris cu lapte si afine:



  • Puneti laptele la fiert intr-o oala cu pereti dubli




  • Adaugati zaharul si lasati sa dea in clocot




  • Adaugati grisul in ploaie si amestecati continuu cu telul, sa nu se formeze cocoloase




  • Cand grisul cu lapte s-a ingrosat, opriti focul si lasati-l sa se raceasca




  • Adaugati coaja de lamaie si portocala si extractul de vanilie in grisul cu lapte racit, apoi galbenusurile de ou si amestecati bine




  • Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si incorporati-le usor in grisul cu lapte




  • La final adaugati afinele spalate si scurse bine




  • Ungeti cu unt o forma rotunda cu inel detasabil (diametru 24 cm)




  • Turnati compozitia in forma, nivelati si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute




  • Cand s-a rumenit usor deasupra, opriti cuptorul, scoateti fostma si lasati budinca la racit




  • Scoateti inelul detasabil si dupa ce s-a racit complet o puteti taia felii si o puteti pudra cu zahar



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de gris cu lapte si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Catalina L 1

31.07.2015, 21:28

dantes 1

01.08.2015, 08:13

Buna!

Aletta 1

01.08.2015, 11:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert New York cheesecake cu afine