Desert strudel de mere

de Ina in Dulciuri, 31 Mar 2016 | 7773 vizualizari

 

O altfel de placinta, usoara si eleganta.

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 1,5 kg de mere
  • zeama de la o lamaie
  • 100­-150 gr zahar
  • pesmet
  • scortisoara
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel de mere:

Lasam aluatul la temperatura camerei,sa se decongeleze.


Curatam merele de coaja, indepartam cotorul si le dam pe razatoarea mare.


Stropim merele rase cu zeama de lamaie, adaugam zaharul (dupa gust) si scortisoara si le punem la foc mic si le calim usor. Vom scapa de surplusul de sirop adaugand 3-4 linguri de pesmet in compozitia de mere.


Cand aluatul este complet dezghetat, il intindem pe masa usor infainata si il netezim cu sucitorul, apoi il taiem pe din doua, obtinand doua foi egale de aluat.


Imaginar, impartim pe lungime foaia de aluat trei parti , iar partile din exterior le vom taia usor oblic, in fasii late de 1-2 cm.


In partea netaiata din mijloc vom pune un strat consistent de mere calite, apoi incepem asamblarea impletind fasiile din exterior, una cate una, peste stratul de mere din mijloc. Procedam la fel si cu cealalta foaie de aluat, obtinand astfel doua strudele impletite pe care le asezam in tava tapetata cu ulei si faina.


Ungem placinta cu ou batut si dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana ce foietajul se coace frumos, iar aromele de mar copt si scortisoara cuprind intreaga bucatarie.


Scoatem placinta din cuptor, o lasam sa se raceasca (daca putem) si o servim pudrata cu zahar .

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar depinde de cat de acre sunt merele, dar si de preferintele voastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (40)

-Marius- 1

13.04.2016, 07:46

Adrian2016 1

13.04.2016, 08:39

Aletta 1

13.04.2016, 09:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Simplu Cu Mere