Desert strudel de mere

de Ina in Dulciuri, 31 Mar 2016 | 25177 vizualizari

 

O altfel de placinta, usoara si eleganta.

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat foietaj
  • 1,5 kg de mere
  • zeama de la o lamaie
  • 100­-150 gr zahar
  • pesmet
  • scortisoara
  • 1 ou pentru uns
  • zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert strudel de mere:

Lasam aluatul la temperatura camerei,sa se decongeleze. 

Curatam merele de coaja, indepartam cotorul si le dam pe razatoarea mare.

Stropim merele rase cu zeama de lamaie, adaugam zaharul (dupa gust) si scortisoara si le punem la foc mic si le calim usor. Vom scapa de surplusul de sirop adaugand 3-4 linguri de pesmet in compozitia de mere. 

Cand aluatul este complet dezghetat, il intindem pe masa usor infainata si il netezim cu sucitorul, apoi il taiem pe din doua, obtinand doua foi egale de aluat. 

Imaginar, impartim  pe lungime foaia de aluat trei parti , iar partile din exterior le vom taia usor oblic, in fasii late de 1-2 cm.

In partea netaiata din mijloc vom pune un strat consistent de mere calite, apoi incepem asamblarea impletind fasiile din exterior, una cate una, peste stratul de mere din mijloc.  Procedam la fel si cu cealalta foaie de aluat, obtinand astfel doua strudele impletite pe care le asezam in tava tapetata cu ulei si faina.

Ungem placinta cu ou batut si dam tava la cuptor, la foc potrivit, pana ce foietajul se coace frumos, iar aromele de mar copt si scortisoara cuprind intreaga bucatarie.

Scoatem placinta din cuptor, o lasam sa se raceasca (daca putem) si o servim pudrata cu zahar . 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar depinde de cat de acre sunt merele, dar si de preferintele voastre.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert strudel de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si nuci caramelizate