Cozonacul pofticios

de Constelatialeu in Dulciuri, 12 Feb 2017 | 1557 vizualizari

 

Toata noaptea am visat ca framant cozonac, asa ca m-am si pus pe treaba ca sa nu raman cu pofta-n cui. N-am respectat nici o reteta, am facut cum mi-a trecut prin cap, cu ingrediente care-mi plac si le-am imbinat sa iasa un cozonac la care sa poftesti. N-am sa zic ca e cel mai bun, cel mai reusit sau cine mai stie ce, eu spun doar atat, ca mi-am satisfacut poftele si cand pui bun cu bun, zau daca poate sa iasa ceva nebun.......:))))))))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina Bunica ( buna faina asta de la Bunica)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 5 oua ( am avut oua de la gaini nestresate, din alea crescute acasa la mama)
  • 100 g unt topit
  • 150 g smantana dulce ( are o consisteta solida, poti sa o intinzi si pe paine)
  • 200 g zahar brun + 1 lingura zahar brun
  • 300 ml lapte caldut + 3 linguri lapte caldut
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • rahat colorat taiat cubulete mici
  • stafide aurii
  • cacao
  • Pentru uns
  • 1 ou
  • Zahar brun pentru presarat deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonacul pofticios:

E stiut ca ingredientele e bine sa fie la temperatura camerei, pentru o mai buna reusita a preparatului.


Pentru inceput, am cernut faina intr-un castron incapator, am facut in mijloc o gropita si am pus drojdia sfaramata + 1 lingura de zahar brun + 3 linguri lapte caldut + 1/2 lingurita sare, am amestecat bine si am lasat sa creasca cca. 10 min. Intre timp, am topit untul. Intr-un castron, am pus ouale cu zaharul si am mixat foarte bine, apoi am adaugat untul topit si am continuat sa mixez, am adaugat si smantana si am incorporat-o bine, apoi am adaugat laptele caldut. Tot acest amestec l-am adaugat peste maiaua crescuta in castronul cu faina, am inceput sa incorporez faina de pe margini, am adaugat si uleiul si l-am incorporat, apoi am rasturnat aluatul pe blatul de lucru si am framantat cca. 20 min, am asezat aluatul inapoi in castron, l-am acoperit cu un servet si l-am lasat sa creasca cca. 2 ore. Dupa ce a crescut, am impartit aluatul in 4 bucati egale, am intins fiecare bucata cu sucitorul, am presarat cacao, stafide si rahat, am rulat si am impletit doua cate doua suluri. Am asezat cozonacii formati in forme tapetate cu hartie de copt si am lasat la crescut inca 20 min; am uns fiecare cozonac cu ou si am presarat zahar brun. Am dat formele la cuptorul preincalzit la 180 grade C, am redus focul la mediu si am copt cca. 40-45 min, se verifica cu un bat de frigaruie, daca sunt copti, se scot si se lasa la racit. Cum eu sunt foarte pofticioasa, n-am rabdare sa las sa se raceasca, imi plac fierbinti, asa ca am rupt dintr-unul.....mi-am facut damblaua, deci pofta nu mi-a ramas in cui....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonacul pofticios" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

kytz 1

13.02.2017, 20:37

Îmi place cum ți-au ieșit! Nu mai zic de umplutură !

mihaelar63 1

14.02.2017, 07:27

Mai fata , nu l-ai lasat sa se raceasca Chiar ti-a fost pofta ca nu ai mai stat dupa cutit )

simona72 1

14.02.2017, 09:38

Cu ingrediente bune nu are cum sa nu iasa decat bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu nuca