Desert cozonac cu nuca

de artyandra in Dulciuri, 23 Apr 2017 | 209 vizualizari

 

De această dată, am ales să fac doi cozonaci, dublănd ingredientele. Au ieșit foarte buni și au trecut foarte repede.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 500 g făină de cozonac, cernută
  • 150 g zahăr
  • 250 ml lapte călduț
  • 4 gălbenușuri
  • 80 ml ulei + o lingură mare de margarină topită
  • 25 g drojdie
  • esență de vanilie
  • esență de rom
  • coajă sau zeamă de lămâie
  • un praf de sare

Umplutură:

  • 200 g nucă măcinată amestecată cu 10 linguri zahăr
  • un plic zahăr vanilinat
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • esență de rom
  • 100 g stafide aurii
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac cu nuca:

Într-un bol, se va lăsa drojda pentru dizolvare în 100 ml lapte călduț, o lingură de zahăr și o lingură de făină. Se va lăsa pentru 10 minute, la dospit.


Se pun toate indregientele într-un bol mare, adăugând drojdia dospită la urmă, apoi se frământă până se leagă compoziția și nu se lipește de mână.


Aluatul se împarte în două părti egale, se întinde cu sucitorul în formă de foaie.


Se vor amesteca ingredientele uscate pentru umplutură, iar cand este gata, se va separa în două părți egale.


Se adaugă o parte de umplutură pe aluat și se rulează, apoi se dă la o parte.


Pentru cea de-a doua foaie de aluat, se procedează la fel: se adaugă a doua parte de umplutură și se rulează cozonacul.


După ce s-au rulat ambele părți, le vom împleti, apoi le vom așeza în tava unsă cu ulei.


Cozonacii se lasă să crească la cald, pentru 30 minute, apoi îi vom unge deasupra cu gălbenuș de ou. Lăsăm să se usuce gălbenușul, apoi vom unge cu albuș de ou. Aspectul va fi unul frumos, va căpăta un aspect de marmură.


Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit și se va coace cozonacul pentru aproximativ o oră.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

noiinbucatarie 1

23.04.2017, 16:26

Bun!

Gherca Daniela 1

24.04.2017, 17:18

bun!

dantes 1

26.04.2017, 13:51

Buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu caramel